Καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος από την Ουκρανία για 90 ώρες και πτώση της θερμοκρασίας έως 20 βαθμιούς!
Μετά τα 30άρια και τη σκόνη του Σ/Κ, από τη Δευτέρα και κυρίως το τετραήμερο Τρίτη -Παρασκευή (18-21/3) πολικές αέριες μάζες μέσω της Ουκρανίας και της Πολωνίας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, λέει ο Γιώργος Τσαρταφύλλιας.
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσαρταφύλλιας προειδοποιεί για ισχυρό ψύχος και χιόνια στα ορεινά από την ερχόμενη Τρίτη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η προγνωση του μετεωροιλογόυ Γιάννη Καλλιάνου που γράφει «από τα μπάνια …στα χιόνια.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:
«Ουκρανικός χιονιάς για 90+ ώρες θα ρίξει τη θερμοκρασία 20 βαθμούς…
Τα πάνω κάτω θα έρθουν στον καιρό την επόμενη εβδομάδα.
Μετά τα 30άρια και τη σκόνη του Σ/Κ, από τη Δευτέρα και κυρίως το τετραήμερο Τρίτη -Παρασκευή (18-21/3) πολικές αέριες μάζες μέσω της Ουκρανίας και της Πολωνίας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας.
Τα κύρια χαρακτηριστκά αυτής της μεταβολής θα είναι:
Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (Τετάρτη η πιο κρύα ημέρα) ακόμα και 20 βαθμούς. Ενδεικτικά την Τετάρτη (19.03.2025) η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι 8 βαθμοί, στην Θεσσαλονίκη 7 , στην Πάτρα 10 και στο Ηράκλειο 12 βαθμοί Κελσίου.
Χιόνια στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (Τρίτη-Τετάρτη κυρίως)
Θυελλώδεις βοριάδες.
Θα επανέλθω για λεπτομέρειες!»
Γιάννης Καλλιάνος: Μετά τα 30αρια , κρύο και χιόνια
ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ… ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ;
Φαντάζει σχεδόν αδύνατο αλλά ίσως αποδειχθεί δυνατό ! Σας ενημερώνω ότι τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν μεγάλη πιθανότητα στο εξής σενάριο :
Μετά την μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (σε συνδυασμό με σκόνη από την Αφρική και νοτιάδες) και με το υδράργυρο να φτάνει στους 24-26°C στα Βόρεια, στους 28-30°C στα Κεντρικά και στους 32°C (!) στην Βόρεια Κρήτη (στην Αττική στους 26-27°C), έπεται τεράστια πτώση του υδραργύρου σε όλη τη χώρα και χειμωνιάτικο σκηνικό από την Τρίτη και έπειτα.
Φαίνεται, ότι από το Σάββατο έως την Τρίτη-Τετάρτη, σε διάστημα δηλαδή 72-96 ωρών, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 16-18°C (!). Και έτσι, από τη ζέστη, τη σκόνη και πιθανώς τα μπάνια του Σαββατοκύριακου, θα πάμε σε πιθανές βροχές, κρύο και χιόνια από την Τρίτη και έπειτα.
Μένει να δούμε κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτό το πραγματικά αλλόκοτο σενάριο. Θα σας κρατώ ενήμερους διότι ο καιρός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο !
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελένη Φουρέιρα: Οι σπάνιες φωτογραφίες με τον σύντροφό της, Αλμπέρτο Μποτία
- Γιώργος Καράβας – Ραφαέλα Ψαρρού: Οικογενειακή απόδραση στο χιονισμένο Σάλτσμπουργκ – Φωτογραφίες & βίντεο
- Στην Κρήτη για την Πρωτοχρονιά με την κόρη της η Ιωάννα Μαλέσκου: Στις ρίζες μου, γράφει
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο και χιόνια από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – Στα «λευκά» θα ντυθούν η Αττική και άλλες 4 περιοχές – Χάρτες
- Ελένη Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο 60χρονος γιος της για την δολοφονία της στο Κολωνάκι το 2022 – «Σκέψου το ενδεχόμενο να φύγεις από τη χώρα», αποκαλύψεις από τη σύντροφο του
- Σέρρες: Σημείωμα στα παιδιά & τη σύζυγό του είχε αφήσει ο 45χρονος αγνοούμενος πυροσβέστης
- Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. για τον παράνομο τζόγο των εορτών – Λουκέτο σε δύο παράνομα μίνι καζίνο σε Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη – Βαριές «καμπάνες» στους παραβάτες
- Ιουλία Καλλιμάνη: Η «μαμά Ιουλία» παρουσιάζει το νέο της dance hit «Εξαίρεση Εσύ» (βιντεοκλίπ)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook