Ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Βουτιά της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, σφοδροί άνεμοι και βροχές – «Προετοιμαστείτε για ενδεχόμενο απαγορευτικού»
Από τις επόμενες ώρες ξεκινά η αλλαγή του καιρού με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και δυνατούς ανέμους , με ενδεχόμενο απαγορευτικού σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Οι προνλέψεις των μετεωρολόγων Γιάννη Καλλιάνου και Κλέαρχου Μαρουσάκη. Αλλάζει από σήμερα (30.04.2026) ο καιρός, με τον ανοιξιάτικο καιρό να μετατρέπεται σε …φθινοπωρινό με τη θερμοκρασιά να πέφτει ακόμη και 10 βαθμούς, […]
Από τις επόμενες ώρες ξεκινά η αλλαγή του καιρού με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και δυνατούς ανέμους , με ενδεχόμενο απαγορευτικού σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Οι προνλέψεις των μετεωρολόγων Γιάννη Καλλιάνου και Κλέαρχου Μαρουσάκη.
Αλλάζει από σήμερα (30.04.2026) ο καιρός, με τον ανοιξιάτικο καιρό να μετατρέπεται σε …φθινοπωρινό με τη θερμοκρασιά να πέφτει ακόμη και 10 βαθμούς, ενώ κατά τόπους έρχονται βροχές και δυνατοί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος για την πρόγνωση καιρού , αν και μέχρι στιγμής κυριαρχούν θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 26 βαθμούς Κελσίου, από το απόγευμα το σκηνικό θα αλλάξει απότομα. Οι βροχές θα ξεκινήσουν να «χτυπούν» από τα βόρεια, επηρεάζοντας κυρίως Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και λίγα τμήματα Θράκης.
Λίγες βροχές θα εκδηλωθούν και στην Στερεά Ελλάδα (οριακά και στα βόρεια της Αττικής) όπως και στη βόρεια Πελοπόννησο.
Από την Παρασκευή ωστόσο, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν.
Αναμένονται βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία. Στερεά (και Αττική) Πελοπόννησο και Ήπειρο αλλά και καταιγίδες στα ορεινά της Πελοποννήσου, στη Μεσσηνία και στα τμήματα της κεντρικής Στερεάς.
Το Σάββατο, τα φαινόμενα θα αρχίζουν να εξασθενούν, με βροχές να εκδηλώνονται κυρίως στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
Την Κυριακή, ο καιρός θα παραμείνει άστατος στο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας, όπως σε κεντρική Πελοπόννησο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά (βόρεια Αττική) και Θράκη.
Πιο γενικευμένα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη.
Σχετικά με τις θερμοκρασίες, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως και 10 βαθμούς πιο κάτω.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υδράργυρος στην Αττική. Ενώ σήμερα δείχνει 26 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατπ αναμένεται να δείξει 17 με 18 βαθμούς.
Την Κυριακή ωστόσο αναμένεται να ανέβει και πάλι στους 20 βαθμούς.
Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου από 22 βαθμούς, η θερμοκρασία την Παρασκευή θα δείξει 14 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά από την Παρασκευή και το Σάββατο, φτάνοντας έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, αυξάνοντας την πιθανότητα για απαγορευτικό απόπλου.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.
Μαρουσάκης για βοριάδες στο Αιγαίο – «Προετοιμαστείτε για ενδεχόμενο απαγορευτικού
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης χτυπά «καμπανάκι» για βοριάδες στο Αιγαίο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.
«Άνοιξη για λίγες ώρες ακόμα και στη συνέχεια Φθινόπωρο.
Προσοχή στους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο. Προετοιμαστείτε για ενδεχόμενο απαγορευτικού Σάββατο και κυρίως Κυριακή», τονίζει σε σημερινή ανάρτησή του
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επέστρεψε στην «παληά του γειτονιά» – Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα στη Νίκαια – Συγκίνηση και τραγούδια στο τελευταίο αντίο
- Καλαμάτα – Βόλος 3-1: Η «μαύρη μύελλα» με ανατροπή πήρε την πρώτη της νίκη στη Super League
- Πλατεία Βικτωρίας: Καταγγελία για την άγρια επίθεση που δέχτηκε 80χρονη γυναίκα με την κόρη της στο δρόμο – Της έσπασαν τη μύτη, είχε μώλωπες και πληγές σε όλο της το σώμα»
- Η «GrandeLeague» επιστρέφει στο OPEN για τη 2η σεζόν της!
- Κατερίνα Δαλάκα – Θέμης Αμβροσιάδης: Αγκαλιές και φιλιά στη Μύκονο – Βίντεο
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Εγώ δεν έχω χάρισμα να λέω ψέματα με πλατύ χαμόγελο, έχω πάει σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο
- Σίσσυ Χρηστίδου: To πάρτι για τα γενέθλια της – “Αν αναρωτιέσαι σε ποια ηλικία σταματάς να νοιάζεσαι… είναι τα 46!
- Θεσσαλονίκη: Λαοθάλασσα στη συναυλία του Ρέμου – Με το «Ανήκω σε μένα» αποχαιρέτησε το Μαζωνάκη – Το ατύχημα της Γαρμπή (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook