Η πορεία του κορωνοϊού και οι άμυνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο της ενημέρωσης από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Σε δραματικούς τόνους ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής κάνοντας λόγο για κρίσιμη στιγμή και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάθε ημέρα, κάθε εφημερία γεμίζει και ένα νοσοκομείο με ασθενείς κορωνοϊού.

Συνολικά 185 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό έγιναν χθες στην Αττική σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε κάθε εφημερία, κάθε ημέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο αν λάβουμε υπόψιν ότι ένα μεσαίον νοσοκομείο στην Ελλάδα έχει 200 κλίνες.

Υπογράμμισε την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στην Αττική αλλά και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και ώρες δεν βοηθά. Όπως έκανε γνωστό το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μπαίνει σε εφημερία από σήμερα, ενώ αύριο, Πέμπτη, μπαίνουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, Ιατρικό Περιστερίου και Λητώ.

Επανέλαβε την έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ και να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται.

Πατούλης: Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς απηύθυνε και σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

«Ο ΙΣΑ, το διοικητικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά κάναμε κάλεσμα χθες στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια» δήλωσε αρχικά, ενώ τόνισε πως «όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη».

«Σήμερα θα πρέπει να δώσουμε ακόμη μία μάχη» πρόσθεσε και υπογράμμισε ξανά πως «σαν πρόεδρος καλώ τους συναδέλφους μου να δώσουν το ηχηρό παρών».

Έπειτα, αναφερόμενος στην περιφέρεια Αττικής, η οποία όπως είπε και ο ίδιος βρίσκεται στο «κόκκινο» και οι κλίνες των νοσοκομείων και των ΜΕΘ είναι κορεσμένες, δήλωσε ότι εκεί θα πρέπει «να δώσουμε όλοι παρών».

«Ήδη η περιφέρεια σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ κάνει ευρύτατους τρόπους ιχνηλάτισης με rapid και pcr όπου με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε στο να ανακόψουμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητας. Αυτό δεν φτάνει».
Ο κ. Πατούλης τόνισε έπειτα πως «η ατομική ευθύνη, τώρα που φαίνονται μαύρα τα πράγματα, να κυριαρχήσει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook