Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Μέχρι χθες είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.675 σπίτια, εκ των οποίων τα 1.575 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στον πρωτοβάθμιο έλεγχο.

«Κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί και δημόσια κρτίρια, καταστήματα, επαγγελματικοί χώροι, αλλά και εκκλησίες.

Όπως δηλώνουν οι Αρχές, 120 οικίσκοι αναμένονται να εγκατασταθούν συνολικά. Όπως είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μέχρι στιγμής, στις περιοχές υπάρχουν 40 τροχόσπιτα, αλλά και 24 οικίσκοι για τις ανάγκες των ανθρώπων που τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Στο Μεσοχώρι Ελασσόνας και σε άλλες κοντινές περιοχές πραγματοποιούνται καθημερινά γεωλογικές έρευνες και μετρήσεις από ομάδες επιστημόνων των ελληνικών πανεπιστημίων για τη μελέτη του σεισμικού φαινομένου.

Ο καθηγητής Ιωαννης Κουκουβέλας εξήγησε πως στο σημείο όπου έγιναν οι εκσκαφές, διαπίστωσαν βύθιση περί τα 30 εκατοστά. Επίσης, διευκρίνισε ότι οι αναλύσεις των στοιχείων θα γίνουν από ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού, από τα οποία θα προκύψουν περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για την ενεργοποίηση του ρήγματος της Ποταμιάς.

«Νιώθω ικανοποιημένος γιατί το φαινόμενο παρακολουθείται από κορυφαίους επιστήμονες και φαίνεται ότι η σεισμική ακολουθία των μετασεισμών είναι καθησυχαστική. Ο δήμος Ελασσόνας υποστηρίζει με κάθε μέσο την επιστημονική έρευνα που έχει ξεκινήσει στα χωριά της Ποταμιάς από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει και για το επόμενο διάστημα, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής» τόνισε δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook