Το ιστορικό Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου έγινε σκηνικό φωτογράφισης για pole dancing με ημίγυμνα μοντέλα .

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα φωτογράφιση μοντέλων τα ξημερώματα της Κυρικαής με φόντο το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, ένα ιστορικό μνημείο από την εποχή της Αγγλοκρατίας που χτίστηκε το 1819-1924 μ.Χ.


Συγκεκριμένα, στο ιστορικό Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου δημιουργήθηκε ένα σκηνικό για φωτογράφιση. Τοποθετήθηκε ένας στύλος, πάνω στον οποίο συνήθως γίνεται το pole dancing και πάνω σε αυτόν πόζαραν ημίγυμνα μοντέλα.

Μάλιστα σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook από επιχειρηματία της περιοχής φαίνεται ότι υπάρχουν στη σειρά και άλλα μοντέλα έτοιμα να ποζάρουν πάνω στο στύλο με εσώρουχα. Ολα αυτά, στις αψίδες του Ανακτόρου που στέκει εκεί από τον 19ο αιώνα.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι αν και από ποιόν πήραν άδεια για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση
Σε επικοινωνία της ΕΡΤ με την Διεύθυνση του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στον χώρο, δήλωσαν άγνοια, ενώ τους παρέπεμψαν στο Υπουργείο Πολιτισμού για περαιτέρω πληροφορίες.


Η ιστορία του μνημείου
Το Ανάκτορο Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου χτίστηκε το 1819-1924 μ.Χ. επί του Άγγλου Αρμοστή Θωμά Μαιτλαντ, από το αρχιτέκτονα G. Whitmore. Το σπουδαιότερο μνημείο της Αγγλοκρατίας, από τα πρώτα νεοκλασικού ρυθμού έργα στην Ελλάδα. Κτισμένο από πέτρα Μάλτας.

Η ονομασία “Ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου” δόθηκε γιατί εκτός από γραφεία και κατοικία των Άγγλων Αρμοστών, ήταν η έδρα του ομώνυμου τάγματος. Η όψη του κοσμείται με δωρική κιονοστοιχία, που διακόπτεται από δύο μεγαλοπρεπείς πύλες μορφής θριαμβευτικού τόξου και καμπυλώνεται στα άκρα της (οριοθετώντας το βόρειο άκρο της Σπιανάδας). Το γείσο της πρόσοψης κοσμείται με την πλώρη ενός πέτρινου καραβιού που συμβολίζει την Κέρκυρα. Παλαιότερα στη θέση αυτή ήταν τοποθετημένο γυναικείο άγαλμα που απεικόνιζε τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Το κτίριο επιστέφεται με τα επτά εμβλήματα των Ιονίων Νήσων. Στο εσωτερικό οι τοίχοι και οι οροφές των κυρίων αιθουσών έχουν πλούσιο διάκοσμο ανάγλυφο και ζωγραφικό.

Έως την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864 το ανάκτορο στέγαζε τη Γερουσία και την Ιόνιο Βουλή. Μετά το 1864 λειτούργησε ως θερινή κατοικία των βασιλέων, ενώ για μερικά χρόνια στέγασε και την αρχαιολογική συλλογή της Κέρκυρας. Και σήμερα στεγάζει το μουσείο Ασιατικής Τέχνης και την Δημοτική Πινακοθήκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook