Άρτα: «Τα παιδιά ήταν ουσιαστικά νεκρά όταν ανασύρθηκαν από τον Άραχθο και οι γιατροί τα επανέφεραν μετά από 40-50 λεπτά» – Νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Τα δύο παιδιά από το νοσοκομείο της Άρτας μεταφέρονται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, μετά τη διάσωση τους από τον ποταμό ‘Αραχθο και τις τιτάνιες προσπάθειας των γιατρών που τα επανέφεραν στη ζωή μετά από ανάψηψη άνω των 40 λεπτών.
Δύο παιδιά , ηλικίας 13 και 15 ετών στην Άρτα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο, όπου είχαν πάει για κολύμπι μαζί με άλλους δύο φίλους τους, στο ύψος του Νεοχωρίου.
Φαίνεται πως έκαναν μπάνιο και ξαφνικά τα νερά φούσκωσαν, λόγω της εκτόνωσης από το φράγμα στο Πουρνάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο ανήλικοι ανασύρθηκαν από πολίτες με βάρκα, οι οποίοι έσπευσαν όταν τα παιδιά ζήτησαν βοήθεια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ένα από τα παιδιά, ηλικίας 13 ετών και αλβανικής καταγωγής, φαίνεται να παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Ο 15χρονος φίλος του, Έλληνας, προσπάθησε να τον βοηθήσει, όμως και οι δύο χάθηκαν κάτω από το νερό. Κατά τις ίδιες πηγές, κανένας από τους δύο δεν ήξερε κολύμπι.
Τα άλλα δύο παιδιά κατάφεραν να βγουν σώα και ήταν εκείνα που ειδοποίησαν τις Αρχές. Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ και κάτοικοι της περιοχής με βάρκες. Τα δύο αγόρια εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Στο σημείο έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, ενώ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Άρτας.Εκεί οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα επαναφέρουν στη ζωή και τα κατάφεραν.
Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, είπε στο Live News για την υγεία των παιδιών: «Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν ένα ιατρικό θαύμα. Μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να τα επαναφέρουν. Έγινε αξονική και τα παιδιά τώρα μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για ΜΕΘ Παίδων. Οι πληροφορίες μας λένε πως δεν άνοιξε το θαύμα. Το μικρό παιδί πήγε να κάνει μπάνιο. Κινδύνεψε και έπεσε το 15χρονο να το σώσει. Τότε κινδύνεψαν και τα δύο. Τα υπόλοιπα παιδιά πήγαν και φώναξαν έναν οδηγό ΚΤΕΛ και εκείνος φώναξε και άλλους και βούτηξαν όλοι μαζί. Ήταν μια ηρωική προσπάθεια, από τον οδηγό του ΚΤΕΛ και από όλους τους άλλους. Στο πρώτο παιδί έγινε ανάνηψη στα 40 λεπτά και το δεύτερο στα 50 λεπτά. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση αλλά ζουν και υπάρχει ελπίδα».
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τα παιδιά θα μεταφερθούν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, ενώ έχουν ήδη διασωληνωνθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξονικές τομογραφίες έδειξαν εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα και νερό στους πνεύμονες και για το ένα από τα δύο παιδιά διαπιστώθηκε επίσης κάταγμα στον αυχένα.
Η αγωνία όλων τώρα, είναι να κερδίσουν τη μάχη που δίνουν για να κρατηθούν στη ζωή και κάθε λεπτό που περνά μετράει.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στην Ισπανία: «Άλλαξα θέση λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση και σώθηκα», περιγράφει 18χρονος Έλληνας που ήταν στο τρένο με την οικογένεια του (βίντεο)
- Πλάκα: Συνελήφθησαν τρεις κλέφτες χαλκού που προκάλεσαν την έκρηξη με τους 6 νεκρούς –Για δευτερόλεπτα γλύτωσε σχολικό λεωφορείο γεμάτο μαθητές – Βίντεο
- To «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, ελεύθερος ο γιός του με εγγύηση 20.000 ευρώ – Αρνείται την απάτη, δέχεται φορολογικές παραβάσεις
- Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία της Γκράβας αλλά χωρίς θέρμανση – Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων
- Κεφαλογιάννη – Μάτσας: Απορρίφθηκε η έφεση της υπουργού για αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους – Παραμένει η συνεπιμέλεια
- Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον χάρτη του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Είναι παράνομο, η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
- Βασίλης Μπισμπίκης: Έχει γενέθλια και τα γιόρτασε – Η τούρτα και η αφιέρωση
- Πώς περιγράφεται το Allwyn | McLaren Racing LIVE IN ATHENS σε μόλις τρεις λέξεις;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook