Βαρύ το πένθος και ανείπωτος ο πόνος στην Άρτα για τον 14χρονο Σπύρο και τον 12χρονο φίλο του, που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Τετάρτη όταν κολυμπούσαν στον Άραχθο.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στην Αγία Παρασκευή Άρτας, η οικογένειά του 14χρονου Σπύρου , συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του και να χαρίσουν ζωή σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Ο τραγικός πατέρας ακουμπούσε με τα δυο του χέρια το αυτοκίνητο. “Είσαι άνδρας. Ψηλά το κεφάλι” του φώναζε. Η μητέρα του Σπύρου κατέρρευσε σύμφωνα με το flamis.gr.

Την βοήθησαν να σταθεί όρθια ενώ κοντά της πήγε και την αγκάλιασε o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου , όπου μεταφέρθηκαν τα δύο παιδιά, Ανδρέας Ηλιάδης. Στο πλευρό της μητέρα και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της.Ένα αγόρι και ένα κορίτσι .Δίπλα στη χαροκαμένη μάνα και ο Λεο Γκόγκα ο άνδρας που βούτηξε να σώσει τα παιδιά. Στα μαύρα και εκείνος.

Και πίσω όλοι οι συμμαθητές. Αγόρια και κορίτσια ντυμένα στα λευκά για να πουν το τελευταίο αντίο στον κολλητό τους φίλο.Όλοι δακρύζουν . Αλλά έρχεται πάλι η φωνή του πατέρα. Είσαι άνδρας αγόρι μου. Ψηλά το κεφάλι.
Όλοι οι φίλοι του, οι συμμαθητές του, πήγαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με ένα λευκό λουλούδι και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους Σπύρο.

Ανάμεσα στα στεφάνια κι αυτό του Γκόγκα, του ανθρώπου που βούτηξε στα νερά του Αράχθου για να σώσει τα δύο παιδιά. «Έκανα τα πάντα για να σε σώσω, συγνώμη που δεν τα κατάφερα, καλό παράδεισο παλικάρι μου» έγραφε..
Οι γονείς των δύο παιδιών πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά τους, χαρίζοντας ζωή σε άλλους. Ο Σπύρος ήδη «ζει» μέσα από τον 43χρονο που έλαβε το ήπαρ του και άλλους τρεις ανθρώπους

Συγκλονίζει ο 15χρονος φίλος τους που ήταν παρών στην τραγωδία και προσπάθησε να τους σώσει:

«Δεν σκέφτηκα τίποτα, βούτηξα κατευθείαν. Όταν κατάλαβα πως πνίγομαι κι εγώ, πρόλαβα να κρατηθώ από μια βάρκα».

Δώρα ζωής από τους ανήλικους που πνίγηκαν στον Άραχθο – Επιτυχημένη μεταμόσχευση σε 32χρονο στο Ιπποκράτειο

Στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, χθες έγινε μεταμόσχευση των νεφρών του 14χρονου παιδιού.

Σήμερα τα ξημερώματα στις 4 ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση για την μεταμόσχευση.

Ο λήπτης του νεφρού του 14χρονου είναι ένας 32χρονος που αντιμετώπιζε προβλήματα χρόνια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Η μεταμόσχευση έχει γίνει με επιτυχία ωστόσο τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα ενώ οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά μέχρι νσ βεβαιωθούν ότι ο οργανισμός του δέχθηκε το μόσχευμα.

Επίσης αύριο στο ΑΧΕΠΑ θα γίνει και η μεταμόσχευση του κερατοειδούς του 14χρονου, και ο λήπτης είναι ένα ανήλικο παιδί 11 ετών που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εκ γενετής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook