Σούδα: Προφυλακίστηκε ο 26χρονος Αζέρος που κατηγορείται για κατασκοπεία – Ισχυρίστηκε ότι είναι τουρίστας και φωτογράφιζε τοπία (βίντεο)

Έφτασε στα Χανιά προερχόμενος από το Μπακού μαζί με μια φίλη του η οποία έχει αναχωρήσει, είπε , επιμένοντας ότι είναι τουρίστας και όχι κατάσκοπος. Δείτε βίντεο από την προσαγωγή και την αναχώρηση
Λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε στην Εισαγγελία Χανίων ο 26χρονος Αζέρος που συνελήφθη την Κυριακή στα Χανιά κατηγορούμενος για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του στον ανακριτή που κράτησε περί τις τρείς ώρες, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα προφυλακίστηκε.
Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είναι τουρίστας, αρνήθηκε μάλιστα κάθε κατηγορία, ενώ δεν έδειξε καθόλου συνεργάσιμος, σύμφωνα με το flashnews.gr.
Επίσης σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αρνείται διατροφής εδώ και λίγες μέρες.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο Αζέρος ισχυρίστηκε ότι ήρθε στα Χανιά επειδή του αρέσει η Κρήτη και φωτογράφιζε τα τοπία. Όπως τόνισε, τυχαία μπορεί να βγήκαν φωτογραφίες και με στρατιωτικό υλικό. Ο ίδιος επεσήμανε ότι προέρχεται από το Μπακού αλλά ήρθε στα Χανιά μέσω Πολωνίας. Επίσης είπε ότι ήρθε στα Χανιά με μια φίλη του από την Πολωνία και έναν συμπατριώτη του οι οποίοι έφυγαν. Στην Κρήτη, όπως λένε οι πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι παραμένει εδώ και 1,5 μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος φέρεται να φωτογράφιζε τις κινήσεις πολεμικών πλοίων στην Σούδα καιι τον βαραίνουν σοβαρές κατηγορίες για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος. Σημειώνεται ότι του διορίστηκε δικηγόρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες διορίστηκε επίσης μεταφράστρια καθώς ο Αζέρος ζήτησε να μιλήσει στην ρωσική γλώσσα.
Πλάνα από την αναχώρηση του Αζέρου από τα δικαστήρια Χανίων:
Υπενθυμίζεται ότι, η σύλληψη του έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της ΕΥΠ.
Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τις αρχές, ο 26χρονος ήρθε στην Ελλάδα στις 18 Ιουνίου, με πολωνική άδεια παραμονής και έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ζητώντας να έχει θέα στον κόλπο της Σούδας.
Ο 26χρονος εντοπίστηκε από την ΕΥΠ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και μετά τη σύλληψη ενός ακόμα Αζέρου στην Κύπρο και τέθηκε σε παρακολούθηση.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο διάστημα της παραμονής του στο ξενοδοχείο βγήκε μόνο δύο φορές για να αγοράσει πράγματα πρώτης ανάγκης από κοντινό μίνι μάρκετ.
Την ώρα που έγινε έφοδος της αστυνομίας, ο 26χρονος Αζέρος δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση.
Βίντεο από την άφιξη του Αζέρου:
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΥΠ ο 26χρονος Αζέρος φέρεται να είναι μέλος ενός σκοτεινού κυκλώματος κατασκόπωνπου υποκινείται από το Ιράν ή τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας με σκοπό τη διείσδυση σε νατοϊκά κράτη.
Η υπόθεση εκτιμάται ότι ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να είχε άμεση σχέση με τον συμπατριώτη του, που συνελήφθη προ ημερών στην Κύπρο με την ίδια κατηγορία και μετά από πληροφορίες της Ισραηλινής Μοσάντ.
Προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία διασύνδεσης του 26χρονου Αζέρου στη Σούδα με τον 40χρονο ομοεθνή του στην Κύπρο, ωστόσο υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, που δεν μπορούν να αγνοηθούν, επισημαίνουν εμφατικά αρμόδια στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις