Μια κηδεία 350 ατόμων, μια νεκρική πομπή 500 μέτρων και 2 ιερείς που προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν αποστάσεις μεταξύ των εκατοντάδων προσκυνητών που συνέρρεαν στην περιοχή Προσοτσάνης για να προσκυνήσουν τη σορό του πατέρα Αριστείδη.

«Μ’ έναν όχλο μαινόμενο δύο παπάδες ανίδεοι προς την αστυνομική εκπαίδευση μπορούν να τα βγάλουν πέρα;» σημειώνει ένας από τους δύο ιερείς.

Ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία με τον απίστευτο συνωστισμό στην Δράμα, μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την εικόνα που συνάντησε φτάνοντας στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού.

«Καταρχήν όταν πήγα εγώ είδα ένα πλήθος έξω από τον ναό. Δύο κυρίες της Μητροπόλεως μου είπαν ‘πάτερ Γεώργιε σε παρακαλώ πρόσεξε γιατί έχουν γίνει φασαρίες’. Λέω ‘δηλαδή;’. Και μου λένε ‘προσπαθεί ο εφημέριος να επιβληθεί, να βγάλει τον κόσμο έξω, ζητάει τη χρήση μάσκας και του επιτέθηκαν λεκτικά και φραστικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς’, λέει ο πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης.

Ο πατέρας Γεώργιος με υπομονή καταφέρνει να βγάλει τον κόσμο έξω από την εκκλησία για να αρχίσει την τελετή. Ο συνωστισμός όμως που επικρατούσε απ’ έξω ήταν τεράστιος.

«Ήταν γύρω στα 300 – 350 άτομα, αλλά όλο αυτό το πλήθος που συγκεντρώθηκε των 400 ατόμων ήταν από άλλους δήμους από άλλο νομό. Όλοι μας διερωτώμεθα πώς μπόρεσε και μετακινήθηκε τόσος πολύς λαός από άλλη περιοχή σε άλλη περιοχή».

Ο ιερέας σημειώνει ότι έπεσε θύμα και αυτός αλλά και ο εφημέριος της εκκλησίας που προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη, από ανθρώπους που είχαν πάει να προσκυνήσουν.

Η εξόδιος ακολουθία εντός του ναού έγινε τελικά με τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων όμως, στη νεκρική πομπή, η κατάσταση και πάλι εκτροχιάστηκε.

«Από τον ιερό ναό μέχρι το κοιμητήριο μια πορεία των 500 μέτρων, είμαι λειτουργός προσπαθώ να επιτελέσω το καθήκον μου. Δεν μπορώ ούτε αστυνομικά μέτρα να επιβάλλω έξω στον ναό, ούτε άλλου είδους περιοριστικά μέτρα».

Στο σημείο υπήρχε και αστυνομική δύναμη, η οποία έκανε «σε απόλυτο βαθμό το καθήκον που μπορούσαν να κάνουν», σύμφωνα με τον ιερέα.

Ο πατέρας Αριστείδης διετέλεσε επί σειρά ετών Εφημέριος και πνευματικός πατέρας της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε πολλά πνευματικά παιδιά.

Σε ελέγχους του ΕΟΔΥ στους κατοίκους της Μικρόπολης, τα δείγματα βγήκαν αρνητικά ενώ θα υποβληθούν σε νέα τεστ την ερχόμενη εβδομάδα.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook