Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Σε μια αιχμηρή ανακοίνωσή της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη απαντά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Όπως τονίζει, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να προσκομίσει «τα απαραίτητα τεκμήρια προκειμένου να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως».

«Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Παρθενώνας, ως σύμβολο της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Δυτικού Πολιτισμού, εκπέμπει πανανθρώπινες αξίες. Προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να εργαστούμε όλοι».
Παράλληλα, σημειώνει ότι με βάση τις δηλώσεις του Τζόνσον «αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του για τα νέα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανοκρατίας, από τα οποία τεκμαίρεται ότι δεν υπήρξε νόμιμη κτήση από τον λόρδο Έλγιν των Γλυπτών του Παρθενώνα και συνεπώς ούτε από το Βρετανικό Μουσείο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook