Ηράκλειο: Πως έγινε η τραγωδία με το 18 μηνών κοριτσάκι που πνίγηκε – «Το παιδί ήταν σε ανακοπή όταν φτάσαμε», λέει ο διασώστης (βίντεο)
Οι γονείς έχουν συλληφθεί. Η συγκλονιστική περιγραφή του διασώστη για το κοριτσάκι που δεν τα κατάφερε.
Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία του Ηρακλείου από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε, τη νύχτα της Πέμπτης, όταν ένα κοριτσάκι, μόλις 18 μηνών, πνίγηκε από ένα σουβλάκι.
Σύμφωνα με το Cretalive το κοριτσάκι κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας στη Φοινικιά Ηρακλείου και γύρω στις 10.30 το βράδυ σηκώθηκε και πήρε από το τραπέζι ένα κομμάτι κρέατος.
Το παιδί πνίγηκε και άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, με το πλήρωμα να ξεκινά άμεσα υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσει το 18μηνο κοριτσάκι. Προσπάθειες τις οποίες – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – παρακολούθησε πολύς κόσμος με τις περιγραφές μαρτύρων να μιλούν για σκηνές αρχαίας τραγωδίας.
Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν το σουβλάκι και του έκαναν ΚΑΡΠΑ για πάνω από μία ώρα, όμως, δυστυχώς δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.
Τι λέει ο διασώστης που έφτασε στο σημείο
Ο διασώστης τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σχετικά με το περιστατικό: «Το παιδί έφαγε ένα ολόκληρο κομμάτι από σουβλάκι καλαμάκι συγκεκριμένα και έφραξε τον αεραγωγό του. Ο αεραγωγός ήταν φραγμένος. Όταν φράξει ο αεραγωγός χάνουμε τις αισθήσεις μας αμέσως, και μετά από λίγο μπορεί να κάνουμε ανακοπή. Το παιδί ήταν σε ανακοπή όταν φτάσαμε. Κάποιος από εκεί -δεν ξέρω τι ήταν, περαστικός-, κάποιος έκανε ΚΑΡΠΑ πάντως όταν φτάσαμε, το πήρα από τα χέρια κάποιου. Έγινε η διαδικασία εκεί, στο σημείο, αφαιρέθηκε το αντικείμενο, διασωληνώθηκε, πήρε φάρμακα, σταθεροποιήθηκε. Αποχωρήσαμε για το νοσοκομείο, στο νοσοκομείο συνεχίστηκε για άλλη μία ώρα η ανάνηψη».
Συνελήφθησαν οι γονείς στο Ηράκλειο
Η οικογένεια του παιδιού είναι σε κατάσταση-σοκ, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε η Ασφάλεια Ηρακλείου, που διενεργεί προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. Ο 39χρονος πατέρας και η 35χρονη μητέρα συνελήφθησαν, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, με εντολή του εισαγγελέα. Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού.
Ολες οι Ειδήσεις
- «ΗΛΕΚΤΡΑ» στην ΕΡΤ1: Μη χάσετε το συγκλονιστικό τέλος της αγαπημένης σειράς – Από Δευτέρα 15 έως και Τετάρτη 17.06.2026
- «Μπλε ώρες»: Το 4ο teaser με Β. Παναγοπούλου, Ε. Πιερίδου – Μια δυνατή ιστορία έρχεται στον ΣΚΑΪ
- LINGO με τον Νίκο Μουτσινά – Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:25 – Δείτε απόσπασμα της εκπομπής
- Πρώτη η ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ σε τηλεθέαση το Σάββατο 13 Ιουνίου – Μέσο μερίδιο τηλεθέασης που ξεπέρασε το 41% έκανε ο τελικός μπάσκετ Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού
- Πανικός με τραυματισμό 9χρονου παιδιού στο 29ο Autotest Ηπειρωτικό Ράλλυ – Αγωνιστικό εξετράπη της πορείας του
- «Πάμε μια βόλτα;»: Καλεσμένος ο Γιάννης Ξανθούλης – Κυριακή 14 Ιουνίου στις 17:20 – Δείτε το τρέϊλερ
- Δολοφονία στα Εξάρχεια: Τούρκος το θύμα, εξετάζεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Χάτσικο με το σκύλο του που έμεινε δίπλα στη σορό
- Σοκαριστικό βίντεο από την Βραζιλία: 21χρονη πήγε για ελεύθερη πτώση και την έριξαν από γέφυρα 40 μέτρων χωρίς σχοινί ασφαλείας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook