Πάνος Ρούτσι: Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις – Έχει χάσει 10 κιλά, αρνείται να νοσηλευτεί
Λίγο πριν τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε με ταξί για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις. Οι θεράποντες ιατροί τού έχουν συστήσει να παραμείνει για νοσηλεία, ο ίδιος αρνείται
Για 19η μέρα ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του Ντένι, θύματος των Τεμπών, συνεχίζει την απεργία πείνας, με την υγεία του να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο και τον ίδιο να αρνείται την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.
Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής (03.10.2025) ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις – ενός εκ των 57 θυμάτων στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Ο Πάνος Ρούτσι οποίος διανύει τη 19η ημέρα της απεργίας πείνας, γεγονός που έχει επιδεινώσει αρκετά την υγεία του.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γιατροί που τον εξέτασαν, έχει χάσει 10 κιλά που αντιστοιχεί σε 8,9% του αρχικού του σωματικού βάρους, ενώ συνεχίζει να έχει αυξημένο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές..
Ο Πάνος Ρούτσι έχει δηλώσει αποφασισμένος να «το πάει μέχρι τέλους» προκειμένου να γίνει πλήρως αποδεκτό το αίτημά του για εκταφή του γιου του και να γίνουν: έλεγχος ταυτοποίησης της σορού και τοξικολογικές εξετάσεις.
Μετά τις σημερινές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει 10 κιλά από την έναρξη της απεργίας πείνας, ενώ οι ιατρικές ενδείξεις υποδεικνύουν σημαντικούς δείκτες υποθρεψίας.
Μάλιστα, έχει ήδη υποβληθεί σε αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα. Οι θεράποντες ιατροί τού έχουν συστήσει να παραμείνει για νοσηλεία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται να παραμείνει στο νοσοκομείο.
Ο ίδιος χτες διέψευσε ότι αρνήθηκε ιατρική βοήθεια όταν του προτάθηκε από το ΕΚΑΒ, δηλώνοντας κατηγορηματικά: «Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά στη κυβέρνηση να μην τολμήσει να κάνει εκταφή στο τάφο του παιδιού μου χωρίς την έγκρισή μου. Γιατί εμείς ζητάμε και τοξικολογικές εξετάσεις και όχι μόνο τεστ DNA. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει πολύ καλά».
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εκταφής του Ντένις που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα έπειτα από αίτηση της συνηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για ορισμό τεχνικών συμβούλων.
«Συνεχίζω τον αγώνα μου, δεν σταματάω. Όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή, την πρώτη μέρα, μέχρι τέλους. Γιατί αυτά τα αγγελούδια που είναι εκεί πάνω θέλουν δικαίωση. Και δεν θα το αφήσω έτσι.
Μέχρι να γίνουν όλα όπως πρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο Πάνος Ρούτσι, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος όπου βρισκόταν.
Ολες οι Ειδήσεις
- To «Χωριάτικο»: Ολοκλήρωσε την απολογία του ο Άγγελος Γιαννακόπουλος – Ισχυρίζεται φορολογικές παραβάσεις , αρνείται την απάτη
- Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία της Γκράβας αλλά χωρίς θέρμανση – Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων
- Κεφαλογιάννη – Μάτσας: Απορρίφθηκε η έφεση της υπουργού για αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους – Παραμένει η συνεπιμέλεια
- Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον χάρτη του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Είναι παράνομο, η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
- Βασίλης Μπισμπίκης: Έχει γενέθλια και τα γιόρτασε – Η τούρτα και η αφιέρωση
- Πώς περιγράφεται το Allwyn | McLaren Racing LIVE IN ATHENS σε μόλις τρεις λέξεις;
- Under The Greek Sun: Λαμπερή πρεμιέρα στην Αθήνα με επώνυμες παρουσίες και ισχυρό κοινωνικό μήνυμα
- Η Ελένη Μενεγάκη έκλεισε τα 57: Οι οικογενειακές φωτογραφίες και η ευχή του γιου της, Άγγελου Λάτσιου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook