Τι είπε ο υφυπουργός Υγείας...

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της αμερικανικής Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο αλλά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Η θεραπεία δεν έχει λάβει επισήμως την αδειοδότηση του, ωστόσο αυτή η ανακοίνωση ανοίγει τον δρόμο να τη χρησιμοποιήσουν όσες χώρες-μέλη της ΕΕ το επιθυμούν.

Η θεραπεία πάντως, έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και χορηγήθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υποστήριξε πως η Ελλάδα θα περιμένει τις οδηγίες της ΕΕ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό των κρατών-μελών της θα προβεί σε κεντρική προμήθεια για όλα τα κράτη-μέλη των μονοκλωνικών αυτών αντισωμάτων. Η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη συμφωνία. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η πρώτη αυτή συμφωνία, για το πρώτο μονοκλωνικό αντίσωμα που πήρε άδεια στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Και έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κοινής προμήθειας, και για τα επόμενα μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook