Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι τα μαγαζιά όπως λιανεμπόριο και κομμωτήρια μπορούν να ανοίξουν, καθώς η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι «δεν ανέστρεψαν την πορεία της πανδημίας»

Την ανησυχία τους αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζουν να εκφράζουν οι ειδικοί, αφού κρούσματα και διασωληνωμένοι παρουσιάζουν δραματική επιδείνωση.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ενισχυθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα έτσι ώστε η προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της πανδημίας να είναι πιο αποδοτική.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι τα μαγαζιά όπως λιανεμπόριο και κομμωτήρια μπορούν να ανοίξουν, καθώς η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι «δεν ανέστρεψαν την πορεία της πανδημίας».

«Τα μαγαζιά μπορούν να ανοίξουν. Έχει αποδειχτεί από την προηγούμενη εμπειρία».

Το μείζον ωστόσο είναι η ευλαβική τήρηση των μέτρων από όλους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα θα είναι ανώφελη.

Τη δική της εμπειρία ως ειδικευόμενη γιατρός την περίοδο της πανδημίας μοιράστηκε η Αθηνά Δαπόντε, συμβασιούχος κορωνοϊού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η κ. Δαπόντε μίλησε για τις σκηνές που έζησε από την αρχή της πανδημίας, ως ειδικευόμενη γιατρός στη Λάρισα, αλλά και μετέπειτα που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πιεστική η κατάσταση. Η αρρώστια του κορωνoϊού είναι πολύ μοναχική», λέει η γιατρός, σημειώνοντας ότι η μόνη παρέα των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid είναι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Δενόμαστε με τους ασθενείς, μας καταλαβαίνουν από τα μάτια», δηλώνει η κ. Δαπόντε, η οποία επισημαίνει ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να διατηρήσει τις δυνάμεις του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον δύσκολο συλλογικό αγώνα κατά της πανδημίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook