Γώγος: Άνοιγμα λιανεμπορίου στο τέλος Μαρτίου – Υπάρχει ανάγκη κάποιας εκτόνωσης
Την ανάγκη δημιουργίας κάποιων «βαλβίδων» εκτόνωσης των πολιτών με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, επισήμανε: «Το να λειτουργήσει το λιανεμπόριο συντεταγμένα, δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δούμε τη δημιουργία κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει κάποιες δραστηριότητες».
Αν και σύμφωνα με τον κ. Γώγο, αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση του κύματος στα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι υπάρχει συζήτηση στην Επιτροπή εδώ και καιρό, για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες. Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο. Αν η καμπύλη αυτών που νοσηλεύεται στα νοσοκομεία σταθεροποιηθεί, μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και το βλέπω να ανοίγει στο τέλος του μήνα».
Άλλωστε, υπογράμμισε ότι τα μέτρα δεν τηρούνται και «παρότι δεν τηρούνται, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα, θα είχαμε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων».
Σχολιάζοντας τα κορωνοπάρτι που έγιναν χθες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ανέφερε ότι μας πάνε πίσω επιδημιολογικά, αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης που ανατρέπουν κι όλα τα δεδομένα που περιμένουμε. «Δηλαδή μιλάμε για ελάττωση της καμπύλης και για ύφεση, όταν τέτοιες εστίες μπορούν ξαφνικά να γεμίσουν τα νοσοκομεία και να υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων», κατέληξε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Νίνο – Ζόζεφιν: Μετά την επανασύνδεση βγάζουν μαζί τραγούδι (Βίντεο)
- Μίνα Αρναούτη: «Αιωρείται ότι είμαστε ψεύτρες – Ο κόσμος αρνείται να δεχθεί ότι οδηγούσε ο Παντελίδης» (βίντεο)
- Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε εισοδήματα 3,2 εκατ. ευρώ
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής της Ελλάδας σε επιχείρηση στο Στενό του Ορμούζ
- «Φως στο Τούνελ»: Ηγέτης στην τηλεθέαση και την Παρασκευή 13 Μαρτίου
- Ρία Ελληνίδου: Ανέβασε βίντεο με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου να τραγουδούν μέσα στο αμάξι
- O Τράμπ πιέζει το τις χώρες του ΝΑΤΟ και την Κίνα για τα Στενά του Ορμούζ και σκέφτεται να καταλάβει τη νήσο Χαργκ
- ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Κώστας Φαλελάκης, Νίκος Καραθάνος, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Δήμητρα Στογιάννη, Δημήτρης Κανέλλος – Aπό 16 έως 20.03.2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook