Ξεπερνούν τους 4.500 οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στα νοσοκομεία...

Χθες έγιναν 457 εισαγωγές, με το 53% στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου νοσηλεύονται πλέον 2.334 ασθενείς, με τους 1.983 σε απλές κλίνες.

Οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 564. Ενδεικτικό είναι ότι την Κυριακή 7 Μαρτίου οι διασωληνωμένοι ήταν 466, και την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να φτάσουν τους 620 με 630.

Στα όριά του βρίσκεται το Λαΐκό νοσοκομείο, μια από τις μεγαλύτερες δομές υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Νίκος Ορφανός, προϊστάμενος στην Κλινική Covid του νοσοκομείου, υπάρχουν 2 διασωληνωμένοι -μέσης ηλικίας- με φορητό αναπνευστήρα.

«Χρειάζονται μεταφορά άμεσα σε ΜΕΘ για να έχουν μηχανική υποστήριξη. Ένας φορητός αναπνευστήρας δεν παρέχει την ασφάλεια που παρέχει η μηχανική υποστήριξη στις ΜΕΘ. Με ότι αυτό συνεπάγεται» τόνισε ο γιατρός.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εφιαλτική την εφημερίδα που ολοκληρώνεται, καθώς στο νοσοκομείο έγιναν 48 εισαγωγές για covid περιστατικά.

Ακόμα, ο κ. Ορφανός, σχολίασε την απόφαση να φύγουν δύο γιατροί από το Λαϊκό για να στελεχώσουν την κλινική για να υποδεχθεί ασθενείς covid, ως «απαράδεκτη απόφαση, που μετά από ενέργειές μας ανακλήθηκε. Ντροπή να φεύγουν από το δημόσιο νοσοκομείο γιατροί για να στελεχώσουν τον ιδιωτικό τομέα».

Υπογραμμίζεται ότι στην Αττική συνολικά υπάρχουν 95 διασωληνωμένοι που ψάχνουν κρεβάτι ΜΕΘ.

Ανησυχία προκαλεί και η αύξηση του ιικού φορτίου στην Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, υπάρχει μια αυξητική τάση των covid περιστατικών: «Γίνονται Περίπου 35-40 εισαγωγές σε κάθε εφημερίδα. Έχουμε μία άδεια ΜΕΘ covid. Αλλά οι ηλικίες των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι χαμηλότερες με μικρότερα προβλήματα, οπότε οι διασωληνώσεις δεν είναι τόσο συχνές όπως στο πρώτο κύμα» σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook