Επεισόδια στο Πολυτεχνείο με ξυλοδαρμούς και ζημιές – Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο
Πληροφορίες κάνουν λόγο για συμπλοκή μεταξύ ακροαριστερών και αναρχικών ομάδων
Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Πολυτεχνείο, που έχει ανοίξει από το πρωί της πύλες του, για τις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 52ης επετείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στο προαύλιο όσο και στο εσωτερικό του κτηρίου, λίγο μετά τις 9 το πρωί την ώρα που άνοιγαν οι πύλες του Ιδρύματος για το κοινό, ξέσπασαν επεισόδια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 τα επεισόδια έγιναν μεταξύ ακροαριστερών και αναρχικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποια άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και να σημειωθούν και μεγάλες υλικές ζημιές.
Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25
Η σημερινή επίθεση στον χώρο του Πολυτεχνείου από μέλη της ΑΡΑΣ (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση) εναντίον αναρχικών ομάδων, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά ανθρώπων στο νοσοκομείο, αμαυρώνει το ίδιο το μήνυμα της επετείου των 52 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση.
Για την Αριστερά, οι αξίες της Ελευθερίας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Ανοχής είναι αδιαπραγμάτευτες. Πρακτικές βίας και ακραίου αυταρχισμού που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων στο όνομά της Αριστεράς, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Το ΜέΡΑ25, προσηλωμένο στις αρχές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα πρωινά γεγονότα.
Τι ώρες ανοίγει το Πολυτεχνείο
Σύμφωνα με απόφαση, σήμερα και αύριο Κυριακή (16.11.2025), το συγκρότημα της Πατησίων θα ανοίγει στις 09:00 και θα κλείνει στις 20:00. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν μεν και πάλι στις 09:00, όμως θα κλείσουν στις 13:00, για να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Από το πρωί του Σαββάτου, πολίτες αφήνουν λουλούδια, ενώ εκπρόσωποι συλλόγων και ενώσεων αφήνουν στεφάνια. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και παραδόσεις φοιτητικών συλλόγων με πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εν τω μεταξύ, στο κέντρο της Αθήνας ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 6 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.
Οι περιορισμοί αφορούν κυρίως στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. Τέλος, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας για το τριήμερο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας – Δείτε τα highlights
- ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Αφεντικό της Θεσσαλονίκης ο Δικέφαλος, πήρε το ντέρμπι από τον Άρη με Ζίβκοβιτς και Ντιαγέ
- Άσφαιρη μονομαχία στη Λεωφόρο, παρέμειναν χωρίς νίκη Κηφισιά και Λεβαδειακός
- Γιώργος Μαζωνάκης – Ένωση Ελλήνων Φυσικών για τους δύο γιατρούς της κλινικής: «Ανυπόστατοι όροι η κβαντική ιατρική και η κβαντική θεραπεία»
- Αστέρας AKTOR – ΑΕΚ 1-1: H Ένωση κόλλησε στην Τρίπολη κόντρα στον μαχητικό Αστέρα AKTOR πληρώνοντας λάθη και αστοχία
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επέστρεψε στην «παληά του γειτονιά» – Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα στη Νίκαια – Συγκίνηση και τραγούδια στο τελευταίο αντίο
- Καλαμάτα – Βόλος 3-1: Η «μαύρη μύελλα» με ανατροπή πήρε την πρώτη της νίκη στη Super League
- Πλατεία Βικτωρίας: Καταγγελία για την άγρια επίθεση που δέχτηκε 80χρονη γυναίκα με την κόρη της στο δρόμο – Της έσπασαν τη μύτη, είχε μώλωπες και πληγές σε όλο της το σώμα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook