Στο εμβόλιο της AstraZeneca και την εμφάνιση θρομβώσεων που οδήγησε πολλές χώρες να αναστείλουν τους εμβολιασμούς, αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Την ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ), για συνέχιση χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca επανέλαβε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας κατά της COVID-19, τόνισε στους μαζικούς εμβολιασμούς υπάρχουν ύποπτες ή ανεπιθύμητες ενέργειες που συνεχίζονται για κάποιες ημέρες μετά.

Μάλιστα, σημείωσε πως ο ΕΜΑ έχει αποσυνδέσει το εμβόλιο της AstraZeneca με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια και υπογράμμισε πως: «λείπουν αποδείξεις για την ενοχοποίηση ενός τέτοιου εμβολίου».

Τόνισε δε πως οι υγειονομικοί φορείς σε διάφορες χώρες που εισηγήθηκαν την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca έγινε προσωρινά και για προληπτικούς λόγους.

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ομάδα 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου τα άτομα της ομάδας 65-69 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν περίπου 250.000 άτομα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε ότι προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν τα άτομα με μεταμόσχευση και ότι στη δεύτερη ομάδα υψηλού κινδύνου είναι η νεφρική ανεπάρκεια και τα άτομα με κυστική ίνωση.

Στην τρίτη ομάδα είναι ο καρκίνος υπό αγωγή και ο αιματολογικός καρκίνος την τελευταία πενταετία. Ακολουθούν σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, σοβαρή καρδιακή νόσος που περιλαμβάνει το πρόσφατο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σοβαρή ηπατική νόσος, έπειτα τα άτομα που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και τέλος άλλα νοσήματα στα οποία περιλαμβάνεται και το σύνδρομο Down.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook