Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης.

Το περασμένο 24ωρο άλλοι 459 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη covid-19 εισήχθησαν στα νοσοκομεία. Από αυτούς, οι 258 βρίσκονται στην Αττική.

Οι νοσηλευόμενοι έχουν φτάσει τους 4.648 σε όλη τη χώρα, με τους 2.339 να βρίσκονται στην Αττική.

Οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 600. Μόνο το τελευταίο 24ωρο διασωληνώθηκαν πάνω από 40. Χαρακτηριστικό είναι το ότι μόλις μια εβδομάδα πριν, στις 9 Μαρτίου, οι διασωληνωμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 500.

Τουλάχιστον 21 ασθενείς έως και χθες το βράδυ ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Και άλλοι 50 ασθενείς με άλλα νοσήματα ανέμεναν επίσης διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων να βγει το αποτέλεσμα του τεστ για κορωνοϊό ώστε να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί περιμένουν την κορύφωση της πανδημίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, να έχει τονίσει πως από το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει να φαίνεται μία σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία.

Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για ένα πολύ δύσκολο 25ήμερο…

Αναζητούν ΜΕΘ

Ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι δραματική και πως 90 ασθενείς, οι περισσότεροι non covid, βρίσκονται προς αναζήτηση ΜΕΘ στην Αττική.

«Χάνουμε κόσμο και νέους ανθρώπους, τα πράγματα είναι δύσκολα»

Η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα δήλωσε στο OPEN πως τα πράγματα είναι «πολύ δύσκολα». Aνέφερε ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που δεν ακολουθεί τα μέτρα και πως τρομάζει από τον τρόπο «που αντιμετωπίζουμε τον ιό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook