Κοντογεώργης: Από Ιούνιο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Τι είπε για AstraZeneca
Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού επανέλαβε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα.
Από τον Ιούνιο θα αρχίσει να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός τόνισε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, επισημαίνοντας ότι «μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».
Ο κ. Κοντογεώργης επανέλαβε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα.
Διευκρίνισε ότι τη Παρασκευή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας. Ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 26 Μαρτίου για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.
Ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και δεν πήγαν θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αμαλία Κωστοπούλου: Ρομαντική απόδραση στο Κάπρι με τον σύζυγο της – Φωτογραφίες
- Φωτιά σε Αττική και Βοιωτία: Κάηκαν πάνω από 110.000 στρέμματα
- Φωτιά στο Κανδήλι: Άλογα τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες – Συγκλονιστικό βίντεο
- Φωτιά στη Δυτική Αττική: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα για 4η μέρα – Άγιος Νεκτάριος και Κανδήλι οι μεγάλες εστίες – 112 για εκκενώσεις (βίντεο)
- Όλοι Μαζί Μπορούμε: Συγκέντρωση τροφίμων και νερών για πυρόπληκτους και πυροσβέστες
- Σύγκρουση ελικοπτέρων στη Ψάθα: Προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. – Τα σενάρια που εξετάζονται για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς χειριστές (βίντεο)
- Φωτιές σε Αττική και Βοιωτία: Επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ και 100% αποζημίωση για σπίτια που επλήγησαν – Οικονομική ενίσχυση αγροτών και επιχειρήσεων
- Αθηνά Οικονομάκου – Μπρούνο Τσερέλα: Φωτογραφίες από το ταξίδι του μέλιτος στην Πολυνησία – Το σαλάχι, οι καρχαρίες και η… γοργόνα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook