Αγροτικά μπλόκα: Μετ εμποδίων, με ταλαιπωρία και καθυστερήσεις η έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα – Ουρές χιλιομέτρων στις Εθνικές Οδούς (βίντεο)
Σε Ριτσώνα, Κάστρο και Αμφίκλεια άνοιξαν δύο λωρίδες στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Με πολύωρες καθυστερήσεις και μέσω παρακαμπτηρίων η έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα, καθώς το εθνικό δίκτυο παραμένει κλειστό σε πολλά σημεία λόγω των αγροτικών μπλόκων.
Μεγάλη ταλαιπωρία των εκδρομέων λόγω μπλόκων και εκτροπών . Η κίνηση στις Εθνικές οδούς χτυπάει κόκκινο καθώς τα παρατεταγμένα τρακτέρ δεν αφήνουν περιθώριο για απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των οχημάτων.
Η τροχαία συνεχίζει να εκτρέπει τα αυτοκίνητα καθώς η παραχώρηση από τους αγρότες μιας και μόνης λωρίδας κυκλοφορίας ανάμεσα στα παρατεταγμένα τρακτέρ εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια, σύμφωνα με την αστυνομία. Αποτέλεσμα είναι να σχηματίζονται τεράστιες ουρές και να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών. Εξαίρεση αποτελούν τα Μάλγαρα, όπου οι αγρότες έδωσαν δύο λωρίδες, ο δρόμος καθαρίστηκε και η τροχαία έδωσε άδεια διέλευσης στα αυτοκίνητα.
Μεγάλες ουρές με ΙΧ και φορτηγά στην Αλίαρτο και τη Θήβα μέχρι τη Λιβαδειά, σημειωτόν η κίνηση από μια λωρίδα στους παραδρόμους από Πλατύκαμπο και Νίκαια.
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στη Σκάλα Αταλάντης μετακινήθηκαν τα τρακτέρ και δόθηκαν σε κυκλοφορία 2 λωρίδες στο ρεύμα προς Λαμία.
Στο Κάστρο, μετακινήθηκαν τα τρακτέρ και δόθηκε σε κυκλοφορία 1,5 λωρίδα στο ρεύμα προς Λαμία, πλην των φορτηγών που συνεχίζουν να εκτρέπονται από την Παλαιά Εθνική.
Στο κόμβο των Θηβών υπάρχει αποσυμφόρηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας μόνο για ΙΧΕ και λεωφορεία. Τα φορτηγά εκτρέπονται από τη Παλαιά Εθνική.
Νίκαια Λάρισας: Από παρακαμπτήριους η κυκλοφορία
Στη Νίκαια της Λάρισας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς, όπως μετέδωσε για το ΕΡΤnews
Νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι αγρότες διευθέτησαν με κάποιο τρόπο τα τρακτέρ ώστε να δοθεί για τους εκδρομείς μια λωρίδα κυκλοφορίας και σε κάποια σημεία και μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας.
Ωστόσο, η αστυνομία απαγορεύει τη διέλευση από την Εθνική Οδό, οπότε η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριος.
Στη Λάρισα, η κίνηση κατά κύριο λόγο συγκεντρώνεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου, στο ύψος του Πλατύκαμπου, εκεί όπου υπάρχουν φανάρια όπου σταματούν οι οδηγοί.
Εν τούτοις, αυτό που λένε οι αγρότες είναι ότι θα συσκεφθούν σήμερα προκειμένου να διευθετήσουν ξανά τα τρακτέρ, ώστε να δοθεί μεγαλύτερο τμήμα του οδοστρώματος στην κυκλοφορία.
Εάν βεβαίως η αστυνομία επιτρέψει στους εκδρομείς να περνάνε από το μπλόκο της Νίκαιας ή από το μπλόκο της Καρδίτσας.
Τα μπλόκα στη βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία
Η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή στον Νότιο Κόμβο Κατερίνης και εκεί γίνεται παράκαμψη.
Την ίδια ώρα, η Εγνατία οδός είναι κλειστή στα Κερδύλια, στον κόμβο Νησελίου και στον νότιο κόμβο της Κομοτηνής.
Τα τελωνεία είναι όλα ανοιχτά αυτή τη στιγμή, με τα τρακτέρ να βρίσκονται παραταγμένα στην άκρη του δρόμου εκτός από το τελωνείο της Εξοχής (Ανατολική Μακεδονία) που είναι κλειστό επ΄ αόριστον για φορτηγά.
Νωρίτερα αγρότες στα διόδια της Μουσθένης (Καβάλα) σήκωσαν τις μπάρες για να περνάνε οι οδηγοί.
Κονβόι τρακτέρ προς την Καλαμάτα
Αντιπροσωπεία αγροτών με περίπου 30 – 40 τρακτέρ εισέρχονται στην πόλη της Καλαμάτας για να πραγματοποιήσουν μια παράσταση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Τρίτης.
Θα μοιράσουν μπουκαλάκια με λάδι στους πολίτες της Καλαμάτας και θα τους ζητήσουν να συμπαρασταθούν κι αυτοί στον αγώνα που κάνουν.
Είναι αποφασισμένοι πλέον, όπως μετέδωσε για το ΕΡΤnews ο δημοσιογράφος Κώστας Γαζούλης, να κάνουν Χριστούγεννα στο μπλόκο, να παραμείνουν όσο χρειαστεί, μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα.
Την ίδια στιγμή, ο κόμβος της Θουρίας, στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, που συνδέει την Καλαμάτα με την Τρίπολη και την Αθήνα, παραμένει κλειστός για δέκατη ημέρα.
Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παραδρόμων και λόγω της ημέρας η κίνηση αρχίζει να αυξάνεται.
Σημειώνεται, ότι στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα βρίσκονται κι άλλο ένα μπλόκο στη Νεστάνη, το οποίο κλείνει κάποιες ώρες την ημέρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αγρότες, δεν έχουν σκοπό επ’ ουδενί να ταλαιπωρήσουν τους επισκέπτες των Χριστουγέννων.
Κυκλοφοριακή «ασφυξία» από το μπλόκο στην περιφερειακή της Πάτρας
Έχει κλείσει η περιμετρική της Πάτρας με αποτέλεσμα να πηγαίνουν όλοι μέσα από το κέντρο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αγροτικά μπλόκα: Μετ εμποδίων, με ταλαιπωρία και καθυστερήσεις η έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα – Ουρές χιλιομέτρων στις Εθνικές Οδούς (βίντεο)
- Πέννυ Ρόγκα στο PS Blog: «Υπήρξαν φίλοι μου που εξαφανίστηκαν όταν νόσησα με καρκίνο»
- Οι«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση, ταξιδεύουν στην Κίνα, Σάββατο και Κυριακή στις 17:45 στο OPEN
- ΕΡΤnews: «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Το μυστικό των Χριστουγέννων της κυράς Ανθής στη Μάνη και οι Μανιάτες της Κορσικής» – Πέμπτη 25.12.2025
- Το ΣΚΡΑΤΣ στον ρυθμό των Χριστουγέννων – Νέοι εορταστικοί λαχνοί με πολλές ευκαιρίες για κέρδη και ειδική περιοχή για ευχές
- ΕΡΤ1: Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με την καλύτερη #ΠΑΡΕΑ – Τετάρτη 24.12.2025, στις 22:30 – Δείτε βίντεο
- Τερλέγκας, Καψάλης, Σερέτη προκαλούν sold out στο ROX- Το εορταστικό πρόγραμμα (εικόνες)
- O Λάμπρος Κωνσταντάρας ξέσπασε για την απόλυση του Στέφανου Παπαδόπουλου: Ηθικό δίδαγμα, μην καταγγείλετε κανέναν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook