Ο Νίκος Παπαευσταθίου, αναφέρθηκε στη συμβολή του ΕΚΑΒ στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντας δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη την κατάσταση.

Στον κομβικό ρόλο του ΕΚΑΒ στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εστίασε ο πρόεδρός του Νίκος Παπαευσταθίου, κάνοντας λόγο για δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη κατάσταση.

Παίρνοντας μέρος μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στη σημερινή (17/03) ενημέρωση, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, αναφέρθηκε στο έργο της Υπηρεσίας του, αποκαλύπτοντας σοκαριστικά νούμερα για τις διακομιδές ασθενών με κορονοϊό το τελευταίο διάστημα και ενώ το τρίτο κύμα «σαρώνει» τη χώρα.

«Κινούμαστε σε δύο επίπεδα και στόχος μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη. Βρισκόμαστε σε 24ωρη υπηρεσία», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικά, όπως χαρακτήρισε, νούμερα.

«Από τον Μάρτιο του 2020, μέχρι τον Μάρτιο του 2021 έχουμε πραγματοποιήσει 61.000 διακομιδές ασθενών με COVID-19. Από αυτές οι 100 ήταν αεροδιακομιδές. Τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν γίνει 7.500 διακομιδές με ασθενοφόρα, οι μισές από τις οποίες στο Λεκανοπέδιο. Κάτι που σημαίνει ότι περισσότερα από 200 άτομα την ημέρα, τη στιγμή που σε όλες τις άλλες περιοχές γίνονται 500 με 600», τόνισε.

Στη συνέχεια, αν και χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση, υπογράμμισε ότι είναι διαχειρίσιμη.

«Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει στον μέγιστο αριθμό το τελευταίο διάστημα και ενισχύονται. Το άθροισμα των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι σε νούμερο που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Η μεταφορά ασθενών είναι ιατρική πράξη. Οι όποιες καθυστερήσεις και αναμονές οφείλονται στις δυνατότητες ή μη των ΜΕΘ», κατέληξε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook