Σε ένα άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων προχωρά σήμερα η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να δώσει περιθώρια αποσυμπίεσης στους πολίτες από το συνεχόμενο lockdown.

Κυβέρνηση και ειδικοί συμφωνούν ότι υπάρχουν μέτρα που δεν αποδίδουν όπως ήταν σχεδιασμένο, παρότι από το κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζουν πως αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα των τελευταίων μηνών, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα.

Καταργείται η απαγόρευσή κυκλοφορίας τα Σααβατοκύριακα μετά τις 7 το απόγευμα και εξισώνεται με το ωράριο των υπόλοιπων ημερών (9 το βράδυ). Το συγκεκριμένο μέτρο αποδείχθηκε πως δημιουργούσε συγχρωτισμό στους κοινόχρηστους χώρους και ουρές σε σούπερ μάρκετ τα μεσημέρια.

Επίσης, καταργείται η απαγόρευση της μετακίνησης εκτός δήμου για βόλτα η άθληση. Ειδικά από την στιγμή που ο καιρός βελτιώνεται και μεγαλώνει η μέρα, η παρουσία σε εξωτερικούς χώρους με μέτρα και αποστάσεις κρίνεται θετικά…

Από την ερχόμενη Δευτέρα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα ανοίξουν τις πόρτες τους, με αυστηρούς κανόνες προστασίας και ραντεβού. Παράλληλα θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό οι αρχαιολογικοί χώροι.

Στις 22 Μαρτίου υπάρχει η σκέψη να ανοίξει και ένα μέρος των δικαστηρίων.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα συνοδευθεί και με αύξηση του αριθμού των τεστ.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες για σχέδιο της κυβέρνησης για άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου και σχολείων στις 5 Απριλίου με την εστίαση να ακολουθεί μετά τις 15 του μήνα. Όμως η κατάσταση στα νοσοκομεία και τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα ίσως ανατρέψουν τα σχέδια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook