Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες λένε πως η παράταση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο έχει «κλειδώσει». Οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν έως τις 9 το βράδυ και όχι έως τις 7 το βράδυ που ίσχυε μέχρι τώρα. Ανακοινώσεις και περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν το απόγευμα.

Ενστάσεις διατυπώνει, εντούτοις, μερίδα λοιμωξιολόγων στη διακηρυγμένη κυβερνητική πρόθεση για «βαλβίδες αποσυμπίεσης». Κάποιοι ειδικοί φοβούνται την πιθανότητα υπερβολικής χαλάρωσης, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιθυμεί να «ξεκλειδώσουν» κάποιοι περιορισμοί, συνυπολογίζοντας και την κόπωση των πολιτών. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι έχουν πέσει στο τραπέζι διαφορετικές θέσεις.

«Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε. Όλοι έχουμε κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα», επεσήμανε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον Θέμα FM. Στην ουσία η κ. Πελώνη έκανε τη διάκριση μιλώντας για προσαρμογές με στόχο την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα». Όπως είπε η κ. Πελώνη «Μιλάμε άρα για στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή των μέτρων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook