Συνολικά διενεργήθηκαν 78.129 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.139 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 83% για άσκοπη μετακίνηση

Πρόστιμα ύψους 357.300 ευρώ επιβλήθηκαν χθες από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για μη τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε και σε τρεις συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.

Συνολικά διενεργήθηκαν 78.129 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.139 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 83% για άσκοπη μετακίνηση.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας

Μη νόμιμη μετακίνηση

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

-Τρείς  συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.

-Βεβαιώθηκε μία  παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη

– Πρόστιμο ύψους 3.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

– Πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο πρόσωπα που έθεταν σε πώληση σε λαϊκή αγορά είδη ένδυσης και υπόδησης, οι ΚΑΔ των οποίων είναι σε αναστολή, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

-Πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα πρόσωπο που παραβίασε την υποχρέωση για κατ΄οίκον περιορισμό (καραντίνα), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

– Πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ σε πέντε καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε τρία  καταστήματα ψιλικών – παντοπωλεία για υπέρβαση του επιτρεπόμενου ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττική.

Η ΕΑΔ επέβαλε δύο  πρόστιμα συνολικής αξίας 600€ για μη χρήση μάσκας. Συγκεκριμένα, δύο (2) εργαζόμενοι κρεοπωλείου, κατελήφθησαν να μη τηρούν την υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στον εσωτερικό χώρο του εν λόγω καταστήματος, στον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά χίλιες εκτατών δέκα επτά (1.117) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook