Σκάφος της Frontex ανετράπη και βυθίστηκε τη Δευτέρα (16/03) έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελόριζο.

Συναγερμός σήμανε στο Καστελόριζο, όταν σκάφος της Frontex βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιπολικό, που ανήκει στην Εσθονία και επιχειρούσε στο πλαίσιο αποστολής της Frontex, προσέκρουσε σε ξέρα κατά τη διάρκεια ελιγμών, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές και τελικά να βυθιστεί.

Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τέσσερις Εσθονοί και ένας Έλληνας. Και οι πέντε έχουν τραυματιστεί, με έναν εξ αυτών να είναι σοβαρά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.

Αυτή την ώρα ετοιμάζεται αεροδιακομιδή των τραυματιών, πιθανότητα για την Αθήνα.

Οι συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το περιστατικό και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ανατροπή του σκάφους δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιου περιστατικού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις