Αρνήθηκε τις κατηγορίες, είπε οι πίνακες του ήταν παμπάλαια κειμήλια από την εποχή του πατέρα του. Του απαγορεύτηκε η κατοχή και πώληση αρχαιοτήτων.

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης στον οποίο επιβλήθηκαν 4 όροι:

Συγκεκριμένα στον γκαλερίστα επιβλήθηκε υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα,

απαγόρευση εξόδου από την χώρα,

καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ

απαγόρευση πώλησης, κατοχής, αγοράς και διάθεσης αρχαιοτήτων,

του επιτρέπεται η ενασχόληση για τους πίνακες με τον όρο ότι διαθέτει πιστοποιητικό γνησιότητας.

Η υπάλληλός του, κατηγορούμενη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Σε βάρος του Γιώργου Τσαγκαράκη, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για: Υπεξαίρεση αρχαίων και νεότερων μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα κατά επάγγελμα (κακούργημα), παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου, διακεκριμένη περίπτωση κατασκευής-έκθεσης διακίνησης-διάθεσης-κατοχής έργων τέχνης με σκοπό παραπλάνησης, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα, κατ’ επάγγελμα και σε εμπορική κλίμακα, κατ΄ εξακολούθηση, (κακούργημα) και απάτη με ζημιά ιδιαίτερα μεγάλη, κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα).

Κατά πληροφορίες το κατηγορητήριο αναφέρει πως από τα 321 έργα που βρέθηκαν στη κατοχή του γκαλερίστα, μόνο τα 7 ήταν γνήσια.
Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Τσαγκαράκης αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι οι πίνακες του ήταν παμπάλαια κειμήλια που ήταν εκεί από την εποχή του πατέρα του.

Κατά την απολογία του, ο 63χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονταν, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παλαιά αντικείμενα που βρίσκονταν για δεκαετίες στις αποθήκες της οικογένειάς του. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Ουδέποτε εξαπατήθηκε κανείς, ούτε υπήρξε πρόθεση να πουληθεί πλαστό έργο τέχνης, παρατημένα εδώ και δεκαετίες», φέρεται να ανέφερε.

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης στη συνέχεια της απολογίας του, αμφισβήτησε τη διαδικασία ελέγχου συγκεκριμένων έργων. «Η εξέταση έγινε μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα από υπάλληλο πινακοθήκης, κάτι πρακτικά αδύνατο», υποστήριξε.

Ο γκαλερίστας επικαλέστηκε επίσης τα 35 χρόνια που δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης, αναφέροντας ότι τα οικονομικά του στοιχεία είναι απολύτως δικαιολογημένα. «Έχω τρία διαφορετικά καταστήματα και διασύρομαι στα κανάλια λόγω της επιτυχίας μου», φέρεται να είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις