Τι είπε η Αθηνά Λινού για την ελάφρυνση των μέτρων

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την εξέλιξη της πανδημίας, τα rapid test αλλά και για την ελάφρυνση των μέτρων.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα τεστ που, όπως ανακοινώθηκε χθες Παρασκευή, θα μπορεί να κάνει ο καθένας μας στο σπίτι του, η κα Λινού απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι αυτά τα τεστ. Με την ευκαιρία, ωστόσο, επισήμανε πως «τα rapid test έχουν πολλές φορές κριθεί μη αξιόπιστα».

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μία «μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις μήνες στην Αμερική και σύμφωνα με την οποία τα rapid test έχουν στους ασυμπτωματικούς πάρα πολύ χαμηλή ευαισθησία, σε σημείο που να οδηγούν σε εσφαλμένα αποτελέσματα».

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον κίνδυνο για τον πληθυσμό και εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως η έγκαιρη διάγνωση του οποιουδήποτε νοσήματος είναι χρήσιμη όταν μπορούμε να συνεχίσουμε την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε και σχολίασε: «Η ιχνηλάτηση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι οικτρή θα έλεγα. Δηλαδή δεν γίνεται».

Δείτε τα όσα είπε η Αθηνά Λινού:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook