Δερμιτζάκης: Να παρακολουθούνται οι μεταλλάξεις- Αυτή την στιγμή δεν ανησυχούμε
Καθησυχαστικός, αν και άφησε μια πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του ιού οι οποίες να ξεφεύγουν από τα εμβόλια, εμφανίστηκε σήμερα καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
«Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα, αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα. Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Αναφορικά με το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα το άνοιγμά τους για τον ίδιο. «Έπρεπε να ανοίξει κάτι οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνει με σειρά προτεραιοτήτων» σημείωσε.«Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» σχολίασε και υπογράμμισε ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία. Επιπλέον, σημείωσε πως η Ελλάδα πάει καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε και ότι η εστίαση από την στιγμη που ανοίξει με την ιδια ωριμότητα όπως οι άλλες, έξω δηλαδή, δεν είναι δύσκολο να το σκεφτούμε.
Τέλος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η θεία κοινωνία, αναφέροντας πως στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο χωρίς ποτέ να ακουμπάει στο στόμα.
Ολες οι Ειδήσεις
- EXT V-LIFT: Η φιλοσοφία της φυσικής ανανέωσης σε μια πιο εκτεταμένη προσέγγιση
- «DRAGONS’ DEN»: Σκληρές διαπραγματεύσεις -Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 22.10, στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέϊλερ
- «Μπλε Ώρες»: Μια δολοφονία ανοίγει νέο κύκλο ανακρίσεων Απόψε, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Δείτε βίντεο
- Εμμανουέλα Λάμπη & Νίκος Μερτζάνος στο glam «DALI» του Πειραιά για τα πιο must live-party
- ΕΡΤ1: «Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου» με τον Κώστα Λασκαράτο – «Βιέννη» Α’ Μέρος – Σάββατο 07.11.2026
- Η Θεσσαλονίκη σε κινηματογραφικό ρυθμό – Το 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία με την υποστήριξη της Allwyn
- Προφυλακίστηκε ο Φιρινίδης της «Παιδικής Χαράς»: «Είχα εξάρτηση από το στοίχημα και μεγαλομανία, 600.000 με 650.000 ευρώ δεν αποδόθηκαν», ισχυρίστηκε (βίντεο)
- Μπαράζ απειλών για βόμβα σε πτήσεις στην Ευρώπη – Απειλητικές προειδοποιήσεις και για δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook