Η πληρότητα στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής σε ΜΕΘ έφτασε στο 100% . Νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό ακόμη και σε ράντζα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής από τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ενώ έκαναν την εμφάνιση τους και ράντζα για τη νοσηλεία ασθενών, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, που κάνει λόγω για κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «κάθε ημέρα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής γεμίζει, το καθένα, δύο κλινικές ασθενείς με κορωνοϊό, συρρικνώνοντας τη λειτουργία σε γενικές παθήσεις, αυξάνοντας τη νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες»

Παράλληλα τονίζει ότι «τα ασθενοφόρα που θυμίζουν στρατιωτικά οχήματα εν καιρώ πολέμου στα ΤΕΠ (σ.σ. επείγοντα) των νοσοκομείων δείχνουν την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη δυσκολία εισαγωγής στα νοσοκομεία με ελεγχόμενα συμπτώματα, λόγω έλλειψης χώρου. Θετικά περιστατικά βρίσκονται χωρίς παρακολούθηση σπίτι τους και όταν φθάνουν στο “αμήν” με ασθενοφόρο διακομίζονται στα νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «έχουμε ράντζα και σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό. Στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ γέμισαν τα κρεβάτια με 60 ασθενείς στη χθεσινή εφημερία και 14 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε ράντζα», όπως λέει.

Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν «δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένους σε θαλάμους» αντί σε μονάδες εντατικής θεραπείας:

4 στο Τζάνειο
9 στη Νίκαια
6 στο Γεννηματάς
2 στο Λαϊκό τρεις ημέρες,
10 στο Σισμανόγλειο παρ’ ότι άνοιξε 7 κλίνες στα χειρουργεία,
3 στο Ελπίς,
2 στη Παμακάριστο
1 στο Ιπποκράτειο
8 στο Αλεξάνδρας προσωρινά στη καρδιολογική μονάδα,
1 στο Αμαλία Φλέμινγκ
3 στο Θριάσιο

Τουλάχιστον 50 συνολικά».

Επίσης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, επιστολές που φθάνουν στα γραφεία της, από συγγενείς διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, καταγγέλλονται ηλικιακές διακρίσεις, ενώ ζητείται η παρέμβαση της Ομοσπονδίας. Αύριο το σωματείο θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα για «το Δρομοκαϊτειο, το οποίο έφτιαξε κλινική κορωνοϊού με 37 ψυχικά ασθενείς», κλινική που χαρακτηρίζει ως «αποθήκη ψυχών. Νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κορωνοϊό, λόγω ελλείψεων υποδομών και προσωπικού».

Χωρίς Covid ΜΕΘ 12 νοσοκομεία στην Αττική

Άνοιξαν αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενη στην εικόνα των Covid ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο της Αττικής. «Στον Ερυθρό άνοιξαν ακόμη 16 κλίνες στη καρδιολογική μονάδα και ΜΑΦ και τώρα γίνονται συνεχώς διακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών. Σε λίγες ώρες θα γεμίσουν», ενώ στα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία – Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν – οι ΜΕΘ είναι γεμάτες».

Πιο αναλυτικά:

Σισμανόγλειο: 21 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΕΣ.
Αγία Όλγα: 9 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΗ.
ΚΑΤ: 48 ασθενείς. 3 κενές κλίνες.
Γεννηματάς: 16 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΗ.
Σωτηρία: 58 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΕΣ.
Ευαγγελισμός: 84 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΕΣ.
Ελπίς: 6 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΗ.
ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς ΓΕΜΑΤΗ.
Ιπποκράτειο: 12 ασθενείς και 4 στη ΜΑΦ. ΓΕΜΑΤΕΣ.
Ερυθρός: 18 ασθενείς. Υπάρχουν 12 Κενές κλίνες – Διακομίζονται συνεχώς περιστατικά.
Θριάσιο: 17 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΕΣ.
Ασκληπιείο: 12 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΗ.
Τζάνειο: 10 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΗ.
Αττικό: 45 ασθενείς. ΓΕΜΑΤΕΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook