Πώς ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ ο δράστης που έκανε τη μεγάλη αρπαγή από τις τέσσερις θυρίδες που ανήκουν στις κυρίες των βορείων προαστίων και την απόπειρα να λεηλατήσει άλλη μία

Το DNA του δράστη στο χώρο των κλοπών, μαζί με κάποια ακόμα στοιχεία, ήταν αυτά που βοήθησαν τις αρχές να ταυτοποιήσουν τον 58χρονο Βασίλη Γκουρούση, σύζυγο της γνωστής τηλεπερσόνας Τέτας Καμπουρέλη, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές σε «χρυσές» τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό. Οι θυρίδες αυτές ανήκουν σε γνωστές κυρίες των βορείων προαστίων και περιείχαν μεταξύ άλλων κοσμήματα τεράστιας αξίας, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες.

Για τη σύλληψη του συζύγου της μίλησε η Τέτα Καμπουρέλη η οποία κάνει λόγο για παγίδα η οποία στήθηκε σε βάρος του.

Σε επικοινωνία του gossip-tv.gr μαζί της, η Τέτα Καμπουρέλη δήλωσε πως: «Δεν ισχύει τίποτα απολύτως. Ήταν παγίδα, στημένο. Υπήρχε θυρίδα δικιά μας εκεί εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχουν στοιχεία και δεν έχω πάρει τη δικογραφία στα χέρια μου. Να μας αφήσουν ήσυχους, έχω να μεγαλώσω τρία παιδιά και τρία εγγόνια».

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που τον «έκαψαν» ήταν ο ιδρώτας που βρέθηκε στο κουτί μιας από τις παραβιασμένες θυρίδες, μια μεγάλη τσάντα-θήκη για laptop, καθώς και βίντεο που τον έχουν «τσακώσει» να κινείται με ύποπτο και νευρικό τρόπο. Με τη βοήθεια των στοιχείων αυτών κατάφεραν οι αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Για την παραβίαση των θυρίδων ο δράστης χρησιμοποίησε κατσαβίδι, ενώ μετά την παραβίασή τους έβγαλε κατευθείαν τη λεία και την πήρε μαζί του, χωρίς να τοποθετήσει τα κλοπιμαία σε δική του θυρίδα, που όπως έχει γίνει γνωστό διατηρεί στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση έπαιξε το γεγονός ότι ο Βασίλης Γκουρούσης ήταν σεσημασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές για κλοπές και υπεξαίρεση. Ήταν ο μόνος από τους ενοικιαστές των 1.500 θυρίδων που είχε τόσο ύποπτο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκουρούσης συνελήφθη σήμερα Τετάρτη σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι, σε κατάστημα και στη δική του θυρίδα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

– κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
– κινητό τηλέφωνο,
– 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και
– 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

 Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και τα πλημμελήματα της απείθειας και παράβασης του νόμου περί όπλων άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 58χρονου Βασίλη Γκουρούση, συζύγου γνωστής τηλεπερσόνας, που συνελήφθη ως δράστης της διάρρηξης τεσσάρων θυρίδων από τράπεζα του Ψυχικού τον περασμένο Νοέμβριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook