Εισαγγελική έρευνα για την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα στη διαχείριση της πανδημίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα με την μορφή του κατεπείγοντος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο Θριάσιο νοσοκομείο της Ελευσίνας. Είχε προηγηθεί η κατάθεση αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου, η οποία διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Μεταξύ άλλων η αναφορά έκανε λόγο για «επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου», ενώ οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ακόμα ότι «οι συνθήκες νοσηλείας δεκάδων ασθενών θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ». Παράλληλα, έκαναν λόγο και για πιθανές ποινικές ευθύνες των αρμοδίων.
Αυτή, πάντως, δεν είναι η μοναδική τέτοιου είδους καταγγελία που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης για το θέμα. Μάλιστα χθες Τρίτη το σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου περιέγραφαν την κατάσταση που επικρατεί στο Δρομοκαΐτειο.
«Ζητάμε την παρέμβασή σας γιατί είναι κρίμα από το θεό να χάσουμε και άλλους ασθενείς ψυχικά πάσχοντες από κορονοϊό. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς» υπογράμμιζαν μεταξύ άλλων στην καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτή η αναφορά πρόκειται να ανατεθεί σε εισαγγελέα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.
Στο μεταξύ χθες Τρίτη κατατέθηκε ακόμη μία αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αυτή τη φορά από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της ΟΕΝΓΕ. Η αναφορά αφορούσε στις συνθήκες νοσηλείας «των βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας» και πρόκειται για μία ακόμη αναφορά προς τη Δικαιοσύνη μέσα σε λίγες ημέρες.
Ολες οι Ειδήσεις
- O Τράμπ εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz», ένα κέντρο κράτησης μεταναστών – «Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες και φίδια»
- Έφη Αχτσιόγλου: Το πάρτι για τα γενέθλια του γιού της – Φωτογραφίες
- Παύλος Ντε Γκρές – Μαρί Σαντάλ: Γιορτάζουν 30 χρόνια γάμου – Φωτογραφίες
- Δέσποινα Μοιραράκη: Κάνω προσπάθεια εδώ και 10 μήνες – Γυμναστική , διατροφή και μια ένεση με ιατρική παρακολούθηση – Βίντεο
- Ελένη Φουρέιρα: Η φωτογραφία με τον 2,5 ετών γιο της – Δείτε τι κάνει!
- Wimbledon: Πρώτη major νικη μετά από 12 μήνες για τη Μαρία Σάκκαρη
- Ο όμιλος Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών
- «Πολύ άγρια ήταν η επίθεση», λέει ο γιατρός για τον 37χρονο που μαχαίρωσε μητέρα, αδελφή και θείο (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook