Είναι εικόνες που αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ασθενείς με φιάλες οξυγόνου πασχίζουν να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Άλλοι περιμένουν κρεβάτι στην εντατική και άλλοι περιμένουν να διασωληνωθούν έστω σε ένα κοινό θάλαμο.

«Και μας θυμώνει και μας στενοχωρεί ότι έχουμε ασθενείς σε κοινούς θαλάμους διασωληνωμένους που δεν μπορούμε να βρούμε κρεβάτι μονάδας», λέει η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος μονάδας Covid στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Εφιαλτική ήταν η χτεσινή νύχτα στο Λαϊκό. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η εφημερία διακόπηκε στις 21.00 το βράδυ καθώς είχαν καλυφθεί και οι 19 κενές κλίνες.

«Εμπόλεμη ζώνη. Έπαθε έμφραγμα το Λαϊκό νοσοκομείο. Έχουμε 90 σε 90 κλίνες Covid κλινικές γεμάτες», σημειώνει ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Εργαζομένων Λαϊκού.

Διάψευση εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου μέσω της οποίας υποστηρίζει πως η εφημερία ολοκληρώθηκε κανονικά καθώς στις 21:00 το βράδυ υπήρχαν ακόμη 12 κενές κλίνες.

«Γεμίσαμε όλα τα κενά κρεβάτια με αποτέλεσμα στο πέρας της εφημερίας να υπάρχουν και 7 φορεία σε απλή οβίδα οξυγόνου στις κλινικές COVID», σημείωσε ο Νίκος Ορφανός, προϊστάμενος κλινικής Covid Λαϊκού Νοσοκομείου.

Δρομοκαΐτειο

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα μέσα από το Δρομοκαΐτειο, με τους 33 ψυχικά πάσχοντες που έχουν κολλήσει κορωνοϊό.

Σε άλλο τμήμα ασθενείς θετικοί και αρνητικοί στον κορωνοϊό νοσηλεύονται μαζί, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
«Ο κορωνοϊός θα μείνει για καιρό»

Δύο νέα αρνητικά ρεκόρ. 3.586 νέα κρούσματα και 699 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας.

51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Με τα κρεβάτια στις εντατικές να είναι σχεδόν όλα κατειλημμένα, ασθενείς καταλήγουν και σε κοινούς θαλάμους.

«Αλήθεια είναι. Τρείς ημέρες ήταν εκτός ΜΕΘ με φορητό αναπνευστήρα και κατέληξε», τονίζει ο Νίκος Ορφανός, προϊστάμενος κλινικής Covid Λαϊκού Νοσοκομείου.

Δεν χρειάζεται η επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων προς το παρόν, δήλωσε από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας.

«Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να επιτάξουμε τις ιδιωτικές κλινικές. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε όμως», είπε η Ζωή Ράπτη.

Σφίγγει ο κλοιός στη Θεσσαλονίκη

Σφίγγει και πάλι ο κλοιός στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

«Το γεγονός ότι επί 3 εβδομάδες βλέπουμε αύξηση στις εισαγωγές μάς προβληματίζει», Θανάσης Σιούλης, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών ΑΧΕΠΑ.

«Η ΜΕΘ εξακολουθεί να είναι γεμάτη με 18 ασθενείς. Το ανησυχητικό είναι αυξάνονται και νοσηλευόμενοι», θα πει από τη μεριά του ο Χρήστος Παπαστεργίου, γιατρός Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Καμία σκέψη για άνοιγμα δεν απασχολεί την επιτροπή λοιμωξιολόγων, με τον Χαραλάμπο Γώγο να προειδοποιεί για αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρώτη αισθητή μείωση των κρουσμάτων δε θα φανεί πριν τα μέσα Απριλίου.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook