Την εκτίμηση ότι η επιδημιολογική καμπύλη επιπεδώνεται διατύπωσε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, τασσόμενος «υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου με εγρήγορση» και μόνο των Λυκείων.

«Σύμφωνα με τις δικές μας αναλύσεις στην Ιατρική Σχολή θα έχουμε 2000 – 2200 ως τις 20 Απριλίου και ύστερα θα αρχίσουμε να παίζουμε με κυλιόμενους μέσους όρους κάτω από 2000. Στην αρχή μεταξύ 1500 και 1800… Το Δεκέμβριο ανοίξαμε με 1500 – 1600 κρούσματα και παραμονές Πρωτοχρονιάς είχαμε 1910 κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

«Η αποκλιμάκωση μπορεί να διαρκέσει 7, 8 καμιά φορά και 10 μέρες. Το ευχάριστο όμως είναι ότι επιπεδώνεται η καμπύλη. Αυτό φάνηκε και από την ανάλυσή μας στην Αττική η οποία είναι ο τροχιοδείκτης της πανδημίας και φαίνεται, με λιγοστές εξαιρέσεις των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Αττικής και των Βορείων Προαστίων, ότι έχει μπει σε ύφεση και αποκλιμάκωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης και συμπλήρωσε:

«Το να ανοίξουμε με 2000 – 2500 κρούσματα βεβαίως έχει ρίσκο στις επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές, γι αυτό μου αρέσει ο όρος “ανοίγουμε με περίσκεψη και εγρήγορση”. Δεν πρόκειται για “χαλάρωση”, πρέπει να απαγορευτεί αυτή η λέξη! Είμαστε σε εγρήγορση». 

«Τα σχολεία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλουν στην πανδημία, η δομή των σχολείων στην Ελλάδα δεν επιτρέπει να αραιώσουμε τα παιδιά στις τάξεις και δεν έχουμε και τα καλύτερα κτιριακά συγκροτήματα για αερισμό των αιθουσών… Θα πρότεινα υβριδική λειτουργία των σχολείων στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο δηλαδή μερικά μαθήματα εξ αποστάσεως και μερικά μαθήματα στην τάξη εκ περιτροπής και στις κόκκινες περιοχές προς στιγμήν τα σχολεία μπορούν να περιμένουν, η δουλειά τους έως ένα βαθμό γίνεται. Θα έβλεπα την 3η Λυκείου ή μόνο το Λύκειο να επιστρέφει» είπε…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook