«Θα πουληθεί το αδιάθετο εμπόρευμα σε χαμηλές τιμές», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας

«Όχι» στο click away, το οποίο για τους εμπόρους δεν θεωρείται άνοιγμα, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σταύρος Καφούνης. Όπως τόνισε, «μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε το συντομότερο δυνατόν, γι’ αυτό βάλαμε όριο την ερχόμενη Δευτέρα. Να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες, που μπορεί να επιτηρήσει το κράτος, και χωρίς να διακινδυνεύσουμε».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα», ο κ. Καφούνης είπε ότι «ο κλάδος που εκπροσωπώ έχει αποδείξει ότι ό,τι του προτείνεται μπορεί να το τηρήσει» και επανέλαβε ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν κινδυνεύουν οι καταναλωτές μέσα στα καταστήματα.

«Ό, τι μας προτείνει η πολιτεία να μπορεί να το επιτηρήσει, δεν θέλουμε να βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

Ο κ.Καφούνης είπε ακόμα ότι «όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αύριο διοργανώνουμε συνέντευξη Τύπου με τον Θεοδώρο Βασιλακόπουλο, τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Αρχές Ιανουαρίου είχαμε στείλει συγκεκριμένες προτάσεις, που είχαν να κάνουν με τον χρονικό περιορισμό των αγορών και το μοναδικό SMS, διάφορες λύσεις που τότε μας έλεγαν ότι δεν είναι έτοιμες, ενώ τώρα είναι».

«Τα χρήματα τελειώνουν. Να ανοίξουμε σταδιακά και με προσοχή, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε… Φτάνουμε στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, πολλοί δεν μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Δεν θα αντέξουν όλοι να πάνε παρακάτω» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Με το άνοιγμα πρέπει να εξασφαλιστεί και η ζήτηση και η ρευστότητα για να αγοράσουμε εμπόρευμα. Έκλεισαν με μπουφάν κι αν ανοίξουν με μπουφάν τι θα πουλήσουν; Ο καθένας θα πουλήσει ό,τι μπορεί. Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 θα πρέπει για το εμπόριο να υπολογίσει και τα αδιάθετα εμπορεύματα».

«Θα εκποιηθούν όλα τα αδιάθετα εμπορεύματα. Δεν περιμένει κανείς εντυπωσιακή ζήτηση. Οι τιμές είναι το πρώτο κίνητρο για να τραβήξεις τον πελάτη. Μέχρι το Πάσχα θα πάμε με προσφορές, εκπτώσεις και χαμηλές τιμές» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δεν θα πάρει εύκολα μπρος το λιανεμπόριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook