Μυστήριο με τον θάνατο της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό: Υπάρχουν ενδείξεις ότι φταίει το εμβόλιο, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία η οικογένεια της 63χρονης γυναίκας που πέθανε μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της στο Ίλιον.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η άτυχη γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ η αιτία του θανάτου της είναι πνευμονικό οίδημα.
Κατά τη διαδικασία της νεκροψίας νεκροτομής, ο ιατροδικαστής βρήκε ένα παλαιό έμφραγμα το οποίο οδήγησε στο πνευμονικό οίδημα και έχουν σταλεί και δείγματα για ιστολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάτι άλλο.
Σημειώνεται ότι η 63χρονη έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο. Μιλώντας στο MEGA, ο Αντώνης Σακαρούδης, δικηγόρος οικογένειας θύματος, σημείωσε πως η 63χρονη είναι υγιής και είχε ενημερώσει το εμβολιαστικό κέντρο για τα υποκείμενα νοσήματά της. «Ήταν ζητήματα που ήταν ρυθμισμένα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα υγείας».
Η γυναίκα στο παρελθόν είχε υποστεί κάποιο έμφραγμα αλλά δεν υπάρχει συνάφεια με τον θάνατό της, ενώ πριν ένα μήνα είχε κάνει εξετάσεις οι οποίες είχαν βγει καλές.
Η οικογένεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου μέσω της οποίας επιθυμούν η εισαγγελία Αθηνών να διεξάγει άμεσα έρευνα για τις συνθήκες εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca.
«Οι ενδείξεις υπάρχουν, από εκεί και πέρα είναι δουλειά της πολιτείας να δούμε αν το εμβόλιο είναι ασφαλές», τονίζει ο δικηγόρος.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός, σύμφωνα με τον συνήγορο, ότι δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος ούτε της εταιρίας AstraZeneca αλλά ούτε και του υπουργείου Υγείας το πρωί στο νοσοκομείο.
Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας
Ο οδηγός ταξί που είδε την 63χρονη γυναίκα να καταρρέει και έσπευσε προς βοήθεια μίλησε στο Mega.
«Την ώρα που σχολούσα, έβγαινε η κυρία από το και είπε να τη μεταφέρω στο στα Ανω Λιόσια. Επειδή σχολούσα της είπα “θα σας βρω εγώ ταξί” να σας μεταφέρει. Δηλαδή σε μια απόσταση πέντε μέτρα, κάθισε στο παγκάκι και άρχισε η γυναίκα μου λέει: “παιδί μου δεν θέλω ταξί ένα ασθενοφόρο να έρθει να με πάρει”. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, φοβήθηκα πήγα αμέσως στους γιατρούς και ήρθαν τα παιδιά και τη μετέφεραν με ένα καροτσάκι. Μέσα σε λίγη ώρα έμαθα ότι η γυναίκα απεβίωσε. Μέσα σε πέντε λεπτά, κάθισε στο παγκάκι και άρχισε να μην αναπνέει. Δεν μπορούσε να ανασάνει καθόλου».
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της 63χρονης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο – Νεκροί δύο πυροσβέστες, νέα «112» για εκκενώσεις οικισμών – Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης (βίντεο)
- Θρήνος στο Ρέθυμνο για τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον – Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο
- «Λάρισα ερχόμαστε»: Η χαμογελαστή φωτογραφία της Καρυστιανού προκάλεσε την αντίδραση Πλακιά – «Η πόλη αυτή μόνο έμπνευση για χαρούμενα πρόσωπα δεν είναι»
- Υπουργείο Εξωτερικών: Σταθερός στόχος παραμένει η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση της Μεγαλονήσου
- Νεκρός πυροσβέστης στο Γύθειο – Επιχειρούσε στη φωτιά – Υπό διερεύνηση τα αίτια
- Αττική: Δείτε σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση
- «Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος»: Η Πυροσβεστική για τους δύο νεκρούς στη φωτιά στο Ρέθυμνο
- Νεκροί δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου – Εγκλωβίστηκαν στο όχημα τους – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook