Εφιαλτικές είναι οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις εισαγωγές περιστατικών covid να «γονατίζουν» τις αντοχές του συστήματος Υγείας αλλά και τους γιατρούς που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

«Δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες. Ειδικά για όσους συναδέλφους ήταν στα επείγοντα covid. Ήταν να τους λυπάσαι. Έζησαν τραγικές στιγμές» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η γιατρός στο νοσοκομείο «Γεννηματά», Ματίνα Παγώνη.

«Όποιος εφημερεύει, περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του. Και είναι μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διασωληνώνουν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, η εφημερία που ολοκληρώθηκε στο «Γεννηματά» είχε 72 εισαγωγές περιστατικών covid. Ταυτόχρονα, 13 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ, ενώ το νοσοκομείο είναι γεμάτο και ήδη άρχισαν οι διακομιδές περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία.

«Έχουμε μια ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ. Εμείς δεν κάνουμε διαλογή για το ποιοι θα διασωληνωθούν και ποιοι όχι. Όσοι έχουν κριτήρια διασωλήνωσης θα διασωληνωθούν. Δεν περιμένουμε να αδειάσει κρεβάτι για να διασωληνώσουμε. Διασωληνώνουμε και σιγά σιγά θα βρεθεί και το ανάλογο κρεβάτι» τόνισε η ίδια.

Όπως ανέφερε, οι περισσότεροι άνθρωποι που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι νέοι. «Να δώσουμε μάχη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εισαγωγές περιστατικών covid είναι δύσκολα περιστατικά «γιατί αλλάζουν συνεχώς κλινική εικόνα».

Μεταξύ όσων αντιμετωπίζουν οι γιατροί είναι και η ενημέρωση των συγγενών των ασθενών. «Την ενημέρωση την κάνει ένας. Πόσο πιεστικό είναι να ενημερώνεις έναν συγγενή από τηλέφωνο. Άλλο να έχεις τον άλλον απέναντί σου και να τους λες πέντε πράγματα και άλλο από ένα ψυχρό μέσο» ανέφερε, λέγοντας ότι η ίδια κάνει τις ενημερώσεις στο «Γεννηματά».

«Πόλεμος» και στο «Τζάνειο»

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η εφημερία και στο «Τζάνειο» νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την συντονίστρια διευθύντρια Τμήματος Επείγοντων Περιστατικών και τμήματος Covid, Στυλιανή Γερακάρη, στην εφημερία που ολοκληρώθηκε έγιναν 60 εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

«Τον τελευταίο μήνα όλες οι εφημερίες είναι δύσκολες. Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε διαθέσιμα κρεβάτια για τόσες εισαγωγές» τόνισε η κ. Γερακάρη, σημειώνοντας ότι στο νοσοκομείο έχουν επιστρατευθεί όλοι οι γιατροί στην αντιμετώπιση της covid – 19.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook