Παγώνη: Όποιος εφημερεύει περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του (video)
Εφιαλτικές είναι οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις εισαγωγές περιστατικών covid να «γονατίζουν» τις αντοχές του συστήματος Υγείας αλλά και τους γιατρούς που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.
«Δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες. Ειδικά για όσους συναδέλφους ήταν στα επείγοντα covid. Ήταν να τους λυπάσαι. Έζησαν τραγικές στιγμές» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η γιατρός στο νοσοκομείο «Γεννηματά», Ματίνα Παγώνη.
«Όποιος εφημερεύει, περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του. Και είναι μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διασωληνώνουν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια, η εφημερία που ολοκληρώθηκε στο «Γεννηματά» είχε 72 εισαγωγές περιστατικών covid. Ταυτόχρονα, 13 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ, ενώ το νοσοκομείο είναι γεμάτο και ήδη άρχισαν οι διακομιδές περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία.
«Έχουμε μια ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ. Εμείς δεν κάνουμε διαλογή για το ποιοι θα διασωληνωθούν και ποιοι όχι. Όσοι έχουν κριτήρια διασωλήνωσης θα διασωληνωθούν. Δεν περιμένουμε να αδειάσει κρεβάτι για να διασωληνώσουμε. Διασωληνώνουμε και σιγά σιγά θα βρεθεί και το ανάλογο κρεβάτι» τόνισε η ίδια.
Όπως ανέφερε, οι περισσότεροι άνθρωποι που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι νέοι. «Να δώσουμε μάχη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εισαγωγές περιστατικών covid είναι δύσκολα περιστατικά «γιατί αλλάζουν συνεχώς κλινική εικόνα».
Μεταξύ όσων αντιμετωπίζουν οι γιατροί είναι και η ενημέρωση των συγγενών των ασθενών. «Την ενημέρωση την κάνει ένας. Πόσο πιεστικό είναι να ενημερώνεις έναν συγγενή από τηλέφωνο. Άλλο να έχεις τον άλλον απέναντί σου και να τους λες πέντε πράγματα και άλλο από ένα ψυχρό μέσο» ανέφερε, λέγοντας ότι η ίδια κάνει τις ενημερώσεις στο «Γεννηματά».
«Πόλεμος» και στο «Τζάνειο»
Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η εφημερία και στο «Τζάνειο» νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την συντονίστρια διευθύντρια Τμήματος Επείγοντων Περιστατικών και τμήματος Covid, Στυλιανή Γερακάρη, στην εφημερία που ολοκληρώθηκε έγιναν 60 εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού.
Ταυτόχρονα υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
«Τον τελευταίο μήνα όλες οι εφημερίες είναι δύσκολες. Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε διαθέσιμα κρεβάτια για τόσες εισαγωγές» τόνισε η κ. Γερακάρη, σημειώνοντας ότι στο νοσοκομείο έχουν επιστρατευθεί όλοι οι γιατροί στην αντιμετώπιση της covid – 19.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΜΠΛΕ ΩΡΕΣ: Μια δυνατή ιστορία έρχεται στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέιλερ
- Μητσοτάκης: Άδικη η κριτική Καραμανλή και Σαμαρά, είμαι ο μόνος που πήγα στην Άγκυρα και έθεσα το casus belli
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι πρώτες φωτογραφίες με μαγιό 2,5 μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της
- Άννα Βίσση: Με τον εγγονό της σε αγώνα NBA στη Νέα Υόρκη – Φωτογραφία
- Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο του Αλέξανδρου Δασκαλάκη ασκήθηκε σε πατέρα, γιό και έναν βοσκό
- Ιωάννα Τούνη για τα «ακατάλληλα για μαμάδες» μαγιό: Εάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου (βίντεο)
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Η πώληση ενός οικοπέδου του 26χρονου και τα χρήματα που είχε δανείσει ο Ιταλός για το σπίτι της 54χρονης – Ήθελε να τον χωρίσει, λέει η αδελφή της (βίντεο)
- Αιτήματα παράτασης της προθεσμίας καθαρισμού οικοπέδων από πλήθος δημοτών σε πολλούς δήμους αλλά και από την ΠΟΜΙΔΑ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook