Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Νέα πρόστιμα ύψους 396.600€, επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία), την Πέμπτη 01.04.2021, σε  συνολικά  74.911 ελέγχους που κατέγραψαν 1.187  περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων  (63.574).

Α. Κυριότερες παραβάσεις: 

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη νόμιμη μετακίνηση

3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

4. Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε οκτώ (8) συλλήψεις  για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

2. Βεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ  μία (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη

3. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

4. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για συνωστισμό ατόμων στον εξωτερικό χώρο, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

5. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

6. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος πελάτες, στην Περιφέρεια Αττικής.

7. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1)  ιδιοκτήτη οικίας για συγκέντρωση υπεράριθμων ατόμων εντός της οικίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

8. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000€ σε έξι (6)  άτομα για συνάθροιση σε οικίες στην Περιφέρεια Αττικής.

9. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος γιατί επέτρεπαν στους πελάτες να παραμένουν στον εξωτερικό χώρο, στην Περιφέρεια Αττικής.

10. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.800€ σε έξι (6) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

11. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000€ σε τέσσερα (4) καταστήματα λιανικού εμπορίου για υπέρβαση ωραρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.

12. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε δέκα (10) κομμωτήρια – κουρεία, στην Περιφέρεια Αττικής.

13. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

14. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.200€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

15. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας προστασίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

16. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε έναν (1) υπάλληλο σε διαγνωστικό κέντρο για μη χρήση μάσκας προστασίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

17. Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε εργαζόμενο σε κατάστημα πώλησης τροφίμων, για μη χρήση μάσκας, στην ΠΕ Ημαθίας.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά εννιακόσιες εξήντα επτά (967) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook