Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναπτερώνει τις ελπίδες ότι μπορεί να κάνουμε Πάσχα στο χωριό μετά από αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και το Νίκο Στραβελάκη επεσήμανε ότι τα ανοίγματα γίνονται εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλά και με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 7 ημερών.

Για το αν τελικά θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, ο κ. Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είπε:
«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα».

Επίσης αποκάλυψε πως για τις ακτοπλοικές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει ως προϋπόθεση το self τεστ πριν το ταξίδι με το πλοίο.

Επεσήμανε επίσης ότι τα ανοίγματα γίνονται εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλά και με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 7 ημερών. Επίσης, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης. «Άρα θα φτάσουμε το Πάσχα».

Τεστ και οι εργαζόμενοι

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε πως όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να προβαίνουν σε έλεγχο όλων των εργαζομένων.

Πότε θα ανοίξουν σχολεία και πολυκαταστήματα

«Όταν έρθουν τα self-test θα το συζητήσουμε, θα δούμε πάλι τα επιδημιολογικά δεδομένα και πιστεύω πως αν γίνει προγραμματισμένα ο έλεγχος των παιδιών δεν έχουμε λόγο να μην το ανοίξουμε στις 12 Απριλίου» είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφερόμενος στα λύκεια.
Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα είπε πως είναι χώροι υψηλού κινδύνου «θα δούμε καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα και τότε θα αποφασίσουμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook