Η ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου στην χώρα αυξάνει σημαντικά την πίεση στα νοσοκομεία - Πτώση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πανδημία σε όλη τη χώρα, με τα ενεργά κρούσματα να ξεπερνούν τα 27.000 και τους 5.100 οι νοσηλευόμενοι.

Στην Αττική, οι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής ξεπέρασαν για πρώτη φορά, την Κυριακή, τους 400. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι 75 από αυτούς νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ.

Αύξηση κατά 28% παρουσίασαν οι μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, με τους ειδικούς να υπολογίζουν ότι τα ενεργά κρούσματα φτάνουν πλέον τα 2.000.

Η εκτίναξη των διασωληνωμένων από τους 107 στους 120 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μέσα στο Σαββατοκύριακο, αντικατοπτρίζει την αναζωπύρωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Δυσμενή είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και στην Αχαΐα, στα νοσοκομεία της οποίας η πληρότητα στις ΜΕΘ πλέον αγγίζει το 95%.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Κοζάνη, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων ξεπέρασε το 97% την τελευταία εβδομάδα, με αποτέλεσμα στον νομό να μην υπάρχει κρεβάτι εντατικής θεραπείας για δείγμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 70% των νοσηλευομένων είναι κάτω των 60 ετών. Η πτώση της μέσης ηλικίας σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας και άρα αυξημένη πίεση στο σύστημα υγείας. Μόνο στην Αττική, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 179 ασθενείς θα χρειαστούν διασωλήνωση το επόμενο διάστημα.

Πτώση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων

Πτώση του μέσου όρου ηλικίας ηλικία των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται σε όλη τη χώρα. Στην Πάρο ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι μόλις στα 23 έτη, ενώ στην Αττική βρίσκεται μεταξύ 41 και 44 ετών.

Ενδεικτικά, η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα εκτός από την Πάρο και την Αττική ήταν τα 32 στη Μύκονο, τα 36 στη Μεσσηνία, τα 37 στην Άρτα, τα 38 στη Φθιώτιδα, τα 40 στη Φλώρινα, τα 41 στην Εύβοια, τα 44 στην Αχαΐα, τα 45 στη Θεσσαλονίκη και τα 46 στην Αρκαδία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook