Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ: «Καθημερινότητα οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»

Περί τις 50 εισαγωγές covid περιστατικών έγιναν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μιαμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της εφημερίας, ενώ 10 είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Την ίδια ώρα, 40 υγειονομικοί στο εν λόγω νοσοκομείο νοσούν από κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που είχαν εμβολιαστεί.
«Βγαίνουμε πάλι από μια δύσκολη εφημερία. Πέντε είναι τα κενά κρεβάτια που θα γεμίσουν και αυτά» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η παθολόγος στη μονάδα covid του νοσοκομείου, Γεωργία Φίλιππα.
Ακόμα, η γιατρός έκανε λόγο ότι οι σημερινές εισαγωγές ήταν λιγότερες από χθες, ενώ χαρακτήρισε «καθημερινότητα» το φαινόμενο να υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Επιπλέον, τάχθηκε κατά στο να μετατραπεί το «Γεννηματάς» σε νοσοκομείο covid ή «νοσοκομείο μιας νόσου» όπως το αποκάλεσε η ίδια.
Τέλος, τόνισε την ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ενώ κατήγγειλε ότι οι ασθενείς μετά από 1-2 μέρες νοσηλείας τους στο νοσοκομείο που εργάζεται μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές.
«Το τελευταίο διάστημα οι ασθενείς γίνονται φάκελοι και μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Έρχονται οι ασθενείς, εισάγονται στα non covid του Γεννηματάς, μένουν 1-2 μέρες, και υπάρχει μια πρεμούρα, να μετακινηθούν σε νοσοκομείο ιδιωτικό, για να μπορούν να αδειάσουν τα κρεβάτια για να υποδεχθούμε κόσμο στην επόμενη βάρδια».
Πολλές οι εισαγωγές…
Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 1.886 νέα κρούσματα. Εγιναν 576 εισαγωγές σε νοσοκομεία, με τις 279. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν χθες βράδυ στους 5.541. Οι διασωληνωμένοι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι 759. Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι δεκάδες ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη
800 άνθρωποι νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, 240 ήταν μόνο χθες οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της πόλης… Λόγω της οριακής κατάστασης, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται εκτάκτως σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης,
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
- ACTION 24: Oεπικεφαλής του «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ» απόψε στο «Θα φας καλά» – Τρέϊλερ
- ΕΡΤNEWS: Η κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις της στον παγκόσμιο γεωστρατηγικό χάρτη, στην εκπομπή «Forcé» – Απόψε, Δευτέρα 16.06.2025
- MAD Video Music Awards 2025 από την ΔΕΗ: Η μεγαλύτερη μουσική γιορτή έρχεται για 6η χρονιά στο MEGA
- Φωτιά στο Γραμματικό: Ήχησε το 112 για εκκένωση από Άνω Σούλι και Μαραθώνα – Ενισχύονται τα εναέρια μέσα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook