Χρυσοχοΐδης: «Θεωρίες συνωμοσίας» ότι εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι στην κάλυψη διαδηλώσεων
Εξηγήσεις για το νέο τρόπο αστυνόμευσης στις διαδηλώσεις έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Θεωρίες συνομωσίας της αντιπολίτευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τις αναφορές ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.
Με βάση το νέο επειχηρισιακό σχέδιο η αστυνομία θα λειτούργει με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές. Επίσης η αστυνομία θα έχει μια κλιμάκωση στην χρήση των μεσών τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Σε πρώτη φάση, εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια.
Στο τελικό στάδιο έρχεται η λογοδοσία της ΕΛ.ΑΣ για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά αν διεπράχθησαν και ποινικά αδικήματα και καταστροφές.
Ολες οι Ειδήσεις
- Άννα Στρατινάκη για την υπόθεση Παναγόπουλου: Συκοφαντικές αναφορές, δεν διαχειριζόμουν κονδύλια από το 2021 έως το 2024 , είχα συμβουλευτικό ρόλο
- Ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας ασκήθηκε στον 54χρονο σμήναρχο – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κρατείται – Το κρυφό κινητό και το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί
- Ιωάννα Τούνη: “Μου έκανε παρατήρηση η αστυνομία του Ριάντ για το φόρεμα μου” – Βίντεο
- «Φως στο Τούνελ»: Νέα ντοκουμέντα για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τρέϊλερ
- «MEGA Stories»: Νίκος Ξυλούρης – Η φωνή που έγινε ψυχή ενός λαού – Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου – Τρέϊλερ
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»: Καλεσμένη η Ιουλία Καραπατάκη – Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 21:00 – Τρέϊλερ
- ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ – Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 21:00 η Τελετή Έναρξης – Το πρόγραμμα των μεταδόσεων
- Γιώργος Κακούσης: Σταματά τη δημοσιογραφία μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση – «Όλες μου οι συναλλαγές είναι διαφανείς και ελέγξιμες»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook