Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, λέγοντας ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή «ήξερε τους τα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγαν»…

«Γιατί τώρα; Γιατί ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί εύφορο έδαφος», είπε απαντώντας στο «γιατί» έγινε τώρα η καταγγελία από τη Σοφία Μπεκατώρου. «Πριν όποια αντίδραση είχαμε συσπείρωνε την πολιτική εξουσία και τους αθλητικούς παράγοντες εις βάρος μας».

«Γιατί τώρα; Γιατί ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί εύφορο έδαφος», είπε απαντώντας στο «γιατί» έγινε τώρα η καταγγελία από τη Σοφία Μπεκατώρου. «Πριν όποια αντίδραση είχαμε συσπείρωνε την πολιτική εξουσία και τους αθλητικούς παράγοντες εις βάρος μας».

Ο ίδιος μίλησε μετά την πρόσκληση του Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή ανέφερε. «Η Ομοσπονδία διαχρονικά έχει αποκρύψει στοιχεία, όπως και στην περίπτωση της δίκης κατά εμού» είπε.

Αναφερόμενος στο έγγραφο , το οποίο καλούνταν να υπογράψουν οι αθλητές της ιστιοπλοΐας, το οποίο ουσιαστικά όχι μόνο τους «φίμωνε» αλλά παραιτούνταν  και κάθε δικαιώματος προσφυγής στη Δικαιοσύνη, σχολίασε:

«Δεν μιλάμε μόνο για κατάχρηση εξουσίας, αλλά αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να το αποτυπώσουν σε χαρτί και να απειλούν με αποκλεισμό, φανταστείτε τι συμβαίνει σε προφορικό επίπεδο. Κάποιοι δεν το αντέχουν, τσαλακώνουν τα όνειρά τους και τα πετάνε στα σκουπίδια».

Όπως είπε ήταν «τελειωμένη υπόθεση» η περίπτωση καταγγελίας κατά κατά μελών της Ομοσπονδίας, αφού  κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι αθλητές που θα έκαναν την καταγγελία θα παραπέμπονταν στο Πειθαρχικό της Ομοσπονδίας.

Ο Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και στον πόλεμο που δέχτηκε επί 30 χρόνια:«Όπως είχαμε τη μέγιστη τιμή να δεχτούμε την αγάπη της Ελλάδας, την τιμή να σηκώνουμε τη σημαία στην άλλη άκρη του κόσμου, ταυτόχρονα έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε πίσω την αλήθεια μας στις επόμενες γενιές. Να έρθουν τα παιδιά στον αθλητισμό, αλλά κάτω από υγιείς συνθήκες», τόνισε ο Ολυμπιονίκης.

Και κατέληξε πως «το πρόβλημά μου δεν ήταν ο πόλεμος που βίωσα επί 30 χρόνια, αλλά το πώς εξελίχθηκαν άτομα που ήταν γνωστό ότι είχαν παραβατική συμπεριφορά, όχι μόνο σε επίπεδο βιασμού, αλλά ακόμα και σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος και απειλές κατά ζωής».

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή ήξερε, εγώ μίλησα για τρίτη φορά στη Βουλή» είπε και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Εγώ έμαθα για τη σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας αφού μίλησα στη Βουλή. Όπως έμαθα προχθές από τη Σοφία για το κοριτσάκι. Διαχρονικά, αυτά που βλέπαμε τα λέγαμε, όμως δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα μας ακούτε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook