Στο «μικροσκόπιο» το κινητό του τηλέφωνο, ψηφιακά αρχεία αλλά και τα κατασχεθέντα στο σπίτι και την αποθήκη του

Ανοίγει ο δρόμος για να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και τα ψηφιακά αρχεία του προφυλακισμένου για βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη, ενάμισι, περίπου, μήνα μετά την σύλληψη του.

Με βούλευμα του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ανάβει το πράσινο φως για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορούμενου ηθοποιού- σκηνοθέτη ώστε να ελεγχθούν κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης στοιχεία.

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών μπαίνουν το κινητό τηλέφωνο του αλλά και τα κατασχεθέντα στο σπίτι και την αποθήκη του. Επιπλέον, η έρευνα θα εστιάσει και στους λογαριασμούς του Δημήτρη Λιγνάδη στα social media με κύριο στόχο τις διαδικτυακές του αναζητήσεις και συνομιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με «ύποπτο» περιεχόμενο.

Οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν δεδομένα που ενδεχομένως έχουν διαγραφεί και να αναλύσουν sms, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες αλλά και emails. Μάλιστα, άρση απορρήτου έχει αποφασιστεί και για τυχόν στοιχεία που έχουν αποθηκευτεί στο icloud.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό των δικαστών καταλήγει ότι:

«Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψή του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από τον χειρισμό της υπόθεσης».

Επίσης, στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της ανακρίτριας στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι η πλευρά Λιγνάδη θέλει η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως εκείνη επιθυμεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook