Κάθε ημέρα διασωληνωμένοι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και παραθέτει στοιχεία

Με την πανδημία να καλπάζει, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

«Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, έχουν χάσει τη ζωή τους, σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν σε κλινικές περιστατικά κορονωϊού», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ επαναλαμβάνοντας ότι γίνεται επιλογή για το ποιοι ασθενείς θα μπουν σε ΜΕΘ.

Ενδεικτικό της κατάρρευσης του που έρχεται στο ΕΣΥ αποτελούν οι 66 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «Παγκόσμια ημέρα Υγείας σήμερα. Ημέρα περισυλλογής για τους διοικούντες το σύστημα. Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στο σύστημα. Στη πρόληψη, την κλινική νοσηλεία, την εντατική θεραπεία.

Δεν είναι δυνατόν ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας να χάνουν διασωληνωμένοi ασθενείς τη μάχη για τη ζωή εκτός ΜΕΘ. Να μην εμπίπτουν στα κριτήρια επιλογής για ΜΕΘ ενώ όλοι θα έπρεπε να βρίσκονται στις ΜΕΘ».

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες συνολικά, στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σχεδόν 100 ασθενείς (covid και non covid), βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στα τελευταία δύο 24ωρα επεσήμανε ότι στο νοσοκομείο «Άγια Όλγα», 72χρόνος ασθενής με κορωνοϊό διασωληνωμένος για τρίτο 24ωρο εκτός ΜΕΘ έχασε τη ζωή του, ενώ ένας 67χρονος, διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για τρία 24ωρα εκτός ΜΕΘ έχασε τη ζωή του στο Θριάσιο. Ακόμη, όπως αναφέρει ο Μ. Γιαννάκος 52χρονος, διασωληνωμένος για δύο 24ωρα, έχασε τη ζωή του εκτός ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο «Γεννηματάς», τρεις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ για πάνω από μια εβδομάδα και αρκετοί για διάστημα άνω των τριών ημερών. Στο «Άγια Όλγα» και στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, υπάρχουν επίσης διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πάνω από τρεις ημέρες.

Αναλυτικά οι 66 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

Νίκαια: 17
Γεννηματάς 14.
Ερυθρός Σταυρός 7
Αγία Όλγα 5
Ασκληπιείο 2
Τζάνειο 3.
Λαϊκό 4
Σισμανόγλειο 1
Ιπποκράτειο 1
Θριάσιο 2
Ελπίς 1.
Αλεξάνδρας 9 σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook