ΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε διεθνή σπείρα που διακινούσε τεράστιες ποσότητες αναβολικών
Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε σε Ελλάδα και εξωτερικό μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνελήφθησαν την Τρίτη 6 Απριλίου 2021, μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και τα όπλα.
Η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε Ελλάδα και εξωτερικό τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση σκευασμάτων με παράνομες αναβολικές ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών.
Ακολούθως, νομιμοποιούσαν τα έσοδά τους μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων.
Προκειμένου να διασφαλίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους διακινούσαν τα σκευάσματα με αυτοκίνητο ή με δέματα και χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).
Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• 128.048 αμπούλες και δισκία αναβολικών σκευασμάτων και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων,
• 46 κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων,
• 3 χειροβομβίδες και χειροβομβίδα κρότου-λάμψης,
• υποπολυβόλο και γεμιστήρα με 20 φυσίγγια,
• πιστόλι, 480 φυσίγγια και 3 γεμιστήρες,
• σιδερογροθιά, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο,
• 950 ευρώ και 7 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστή και 7 μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
• πλήθος εγγράφων, χειρόγραφων σημειώσεων και σφραγίδων εταιρειών και
• 5,6 γραμμάρια κάνναβη.
Η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 170.000 ευρώ, ενώ τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Ως προς την επικινδυνότητα των σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ., χρησιμοποιούσαν μεταξύ άλλων, δραστική ουσία η οποία έχει απαγορευθεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια, λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση της.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πλούσια και ζηλευτά εδέσματα στο δείπνο Μητσοτάκη Ερντογάν – Μεγάλη ποικιλία σε φαγητά και γλυκά
- Μητσοτάκης: «Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις» – Ερντογάν: «Να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους δίαυλους με βάση τη συνεργασία» (βίντεο)
- Χαμός στην τουρκική Βουλή με ξύλο μεταξύ βουλευτών κατά την ορκωμοσία των νέων υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών (βίντεο)
- Sing for Greece 2026 – Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Μη χάσετε τον Α’ Ημιτελικό, απόψε Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 21:00
- Ελένη Φουρέιρα: Στην Αλβανία το ψωμί το έφτιαχνε η μαμά μου και όταν έφαγα από φούρνο στην Ελλάδα είπα “ουάου” (βίντεο)
- Σάλος στη Βραζιλία: 60χρονος πιλότος βίαζε για χρόνια ανήλικα παιδιά, τον έπιασαν σε αεροπλάνο για Σάο Πάολο – Βίντεο από τη σύλληψη του
- «Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς και τους γείτονές μας», δηλώνει ο Ερντογάν, λίγες ώρες πριν την συνάντηση με τον Μητσοτάκη
- Μακελειό στον Καναδά: 17χρονος τράνς ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο και σπίτι με 10 νεκρούς – Βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά το αιμοτοκύλισμα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook