Την μετακίνηση εκτός δήμου και τις καθημερινές, καθώς αυτό ισχύει προς ώρας μόνο τα Σαββατοκύριακα, προανήγγειλε επί της ουσίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μητσοτάκης από την Μάρα Ζαχαρέα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR ανέφερε:

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Όταν ανοίξαμε το λιανεμπόριο είπαμε ότι θα το ανοίξουμε με κανόνες. Και να σας πω κάτι, στο λιανεμπόριο κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ξεφύγει από το πλαίσιο το οποίο έχουμε βάλει. Διότι ο μαγαζάτορας θα ελέγξει τον πελάτη και ο πελάτης θα ελέγξει τον μαγαζάτορα.

Όταν μαζευόμαστε όμως σε σπίτια -γιατί γίνεται αυτό, ας μην κοροϊδευόμαστε- εκεί είναι που χάνεται ο έλεγχος. Ή στους χώρους εργασίας ο έλεγχος είναι πιο δύσκολος από ότι είναι στο λιανεμπόριο, όπου υπάρχει αυτή η διαδικασία του αυτοελέγχου.

Κατά συνέπεια θεωρώ ότι και η απόφαση των ειδικών να επιτρέψουν με αυτές τις δικλίδες ασφαλείας το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι σωστή και λογική από υγειονομικής πλευράς. Προσέξτε, από οικονομικής πλευράς προφανώς είναι αυτονόητη, θέλουμε να δουλεύει η αγορά, αλλά είναι σωστή πιστεύω και από υγειονομικής πλευράς. Με άλλα λόγια, ο Ιανουάριος δεν είναι Απρίλιος.

Και βέβαια κάτι τελευταίο, μην ξεχνάμε, ότι κοιτάμε και τα απόλυτα κρούσματα με πολλά, πολλά περισσότερα τεστ. Και όσο μπαίνουν τα self-test μέσα θα έχουμε περισσότερα κρούσματα. Και αυτό το οποίο είδαμε στο Ισραήλ, παραδείγματος χάρη, είναι ότι οι εμβολιασμοί είχαν αποτέλεσμα πρώτα και πάνω από όλα στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους και στους θανάτους και δευτερευόντως στα κρούσματα. Και εκεί, τελικά, θέλουμε να φτάσουμε εμείς».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook