Επισπεύδονται οι διαδικασίες του εμβολιασμού για όλον τον πληθυσμό της χώρας, καθώς ανοίγει σταδιακά η αγορά. Με τον τρόπο αυτό θα ξεκινήσει νωρίτερα και ο εμβολιασμός σε νεότερες ηλικίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε ότι αυτή την περίοδο προσβάλλονται από κορωνοϊό περισσότερο τα άτομα από την ηλικιακή ομάδα 20 έως 50 ετών και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Την ίδια στιγμή ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων ηλιακά ομάδων είναι σε πλήρη εξέλιξη και με τα έως τώρα στοιχεία αναμένεται έως τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ μέσα στον Μάιο θα έχουν κάνει το εμβόλιο και οι ομάδες αυξημένου κινδύνου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών που έθεσε το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε, ακόμα, πως η εκκίνηση του προγράμματος εμβολιασμού για κάθε ενήλικα αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου, αφού θα έχουν εμβολιαστεί ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook