Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας κατηγορούσαν την ανακρίτρια για παράβαση καθήκοντος και υποστήριζαν ότι χειραγωγεί τους μάρτυρες και υπαγορεύει καταθέσεις - «Εγώ εσένα θα σε βάλω φυλακή», την είχε απειλήσει ο Αλέξης Κούγιας

«Καταπέλτης» σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο απορρίπτεται η αίτηση εξαίρεσης της 19ης τακτικής ανακρίτριας, Παρασκευής Μπότση.

Την 35σέλιδη αίτηση εξαίρεσης είχε καταθέσει ο συνήγορος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, στην αρεοπαγίτη επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας, Ζαμπέτα Στράτα. Με αυτήν κατηγορούσε την ανακρίτρια για παράβαση καθήκοντος και υποστήριζε ότι χειραγωγεί τους μάρτυρες και υπαγορεύει καταθέσεις, δεν εγκρίνει τα αιτήματα της υπεράσπισης αλλά ικανοποιεί τα αιτήματα της υποστήριξης κατηγορίας, αποδέχεται τις μαρτυρίες αναξιόπιστων ανθρώπων, κατασκευάζει σενάριο και διέταξε κατ’ οίκον έρευνα δίχως την παρουσία εισαγγελέα.

Ωστώσο, όπως αποφάνθηκαν οι δικαστές στο βούλευμά τους, η προβολή των υπερασπιστικών ισχυρισμών δεν συνιστά λόγο εξαίρεσης της ανακρίτριας και από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτουν ενδείξεις μεροληψίας. Υιοθέτησαν, δηλαδή, την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου και έκριναν πως όλες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού είναι σύννομες.

«Η αιτίαση ότι η ανακρίτρια συντονίστηκε με την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, με σκοπό να ξεπεραστεί το άλλοθι του κατηγορούμενου και να κατασκευαστεί νέο σενάριο, κρίνεται αναπόδεικτη και έωλη» υποστηρίζουν επίσης οι δικαστές αναφερόμενοι στον ισχυρισμό Λιγνάδη ότι η ανακρίτρια άλλαξε τις ημερομηνίες καταγγελλόμενους βιασμού όταν διαπίστωσε ότι τον Αύγουστο του 2015 ο κατηγορούμενος ήταν στην Ιθάκη.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στις απειλές που δέχτηκε η ανακρίτρια από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος μεταξύ άλλων της είπε «εγώ εσένα θα σε βάλω φυλακή. Τι είναι αυτά που κάνεις;…»

Σύμφωνα με τους δικαστές, σκοπός του κατηγορούμενου και του δικηγόρου του ήταν ο εκφοβισμός της Παρασκευής Μπότση και η παρακώλυση της ανάκρισης. Συγκεκριμένα στο βούλευμα αναφέρουν: «Οι εκφράσεις που εκστόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορουμένου σε βάρος της ανακρίτριας, κατά την παραδοχή του ίδιου του αιτούντος την εξαίρεση, εκτός από ποινικά αδικήματα, που συνιστούν παράλληλα και πειθαρχικές παραβάσεις, δείχνουν πρόθεση του κατηγορουμένου παρακωλύσεως της διαδικασίας και να εκφοβίσουν την κυρία ανακρίτρια ώστε να απέχει από τον χειρισμό της συγκεκριμένης ανακριτικής δικογραφίας, καθώς και να της υποδείξει επιτακτικά τον τρόπο που επιθυμεί ο κατηγορούμενος να διενεργηθεί η κύρια ανάκριση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook