Η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που συγκλόνισε τη χώρα και το εξωτερικό, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις αστυνομικές αρχές. Συνάντηση έχει σήμερα για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά και η αντιτρομοκρατική.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντήσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σήμερα στις 10:30 το γραφείο του, για να ζητήσει την άμεση εξιχνίασης της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται το δρομολόγιο του Γιώργου Καραϊβάζ από τα studio της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο προκειμένου να ερευνηθού τυχόν «αστοχίες» των δραστών, αλλά και οι υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο αστυνομικός ρεπόρτερ για να διαπιστωθούν τα κίνητρα.

Το γεγονός πως η φονική ενέδρα φαίνεται καλά σχεδιασμένη οδηγεί την αστυνομία να μιλά για «συμβόλαιο θανάτου», ενώ προβληματισμό προκαλεί το ότι οι δύο δράστες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πάνος Σόμπολος σχολίασε πως, βάσει των μέχρι τώρα διαθέσιμων στοιχείων, η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει στοιχεία εκδίκησης. Αναλυτικά ΕΔΩ τα σχόλιά του με video.

Οι κινήσεις της ΕΛΑΣ

Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά που εργαζόταν έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Επίσης, θα «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Από την ΕΛΑΣ πάντως σημειώνουν ότι το θύμα δεν είχε αναφέρει ποτέ στην αστυνομία απειλές σε βάρος του ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως εκείνη εις βάρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια το 2010.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook